avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adunare generala cu cintec (din nou)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adunare generala cu cintec (din nou)

in decursul anului trecut am deschis un topic referitor la nenumaratele incalcari ale legii ale presedintelui ales anul trecut. intrucit pina acum nu s-a rezolvat favorabil (dpdv al lui), in aceasta seara s-a revenit cu singurul puct care s-a putut discuta in aceasta seara in decursul a trei ore de discutii:
la sedinta din martie 2008, in adunarea generala s-a decis ca sa se faca contorizare separata la gaze. ideea era ca sa se plateasca cota parte din teava comuna investitorilor initiali si inaltarea acesteia pina la ultimul etaj astfel incit fiecare proprietar sa-si traga instalatie cind poate si are bani. sub forma unui tabel cu capul de afis scris in regula, la inceputul paginii, s-a umblat prin bloc pentru semnaturi pentru trei probleme: desfiintarea instalatiei vechi de gaze, scutire de la plata intretinerii sa se faca NUMAI pentru persoanele care nu locuiesc o luna intreaga la apartamentul cu pricina (legea spune 15 zile) si marirea penalitatilor la 0,02%.
in aceasta sedinta s-a discutat numai problema instalatiei de gaze si presedintele a tot marsat pe ideea ca acel tabel nominal tine loc de adunare generala, omitind faptul ca distrigaz i-a trimis raspuns ca cererea lui este ilegala atita timp cit pe scara mai sint utilizatori care nu s-au contorizat separat
pe data de 9.09.2008 a depus la distrigaz o cerere in acest sens la care i s-a raspuns negativ pe 23.09.2008. a revenit cu o a doua cerere pe data de 13.11.2008 dupa care a primit un raspuns telefonic ca raspunsul primit anterior este DEFINITIV SI NEREVIZUIBIL, fiiind in conformitate cu legile tarii
incepind cu luna martie, in temeiul tebelului cu pricina, presedintele nu a mai dat contabilei facturile pentru a le calcula cota parte ce revine fiecaruia dintre cei necontorizati, incercind in acest fel un santaj ordinar in asa fel incit sa-i determine a se contoriza si ei. astfel, nu s-au mai platit facturile pe martie, aprilie, mai si iunie, drept urmare, distrigaz (intre timp transformat in gdf suez energy romania) a trimis somatie de plata si ulterior act de debransare de la retea, moment in care au ridicat si contorul de gaze de pe instalatie veche, al carei proprietar este tot asociatia noastra. el a pretins ca unul din cei care sint necontorizati sa preia contractul asociatiei si sa raspunda pentru reparatiile ulterioare ale acesteia.
s-au facut deja 3 saptamini de cind acei proprietari nu au gaze din cauza acestei decizii. intre timp, unul s-a lasat nevoit sa-si traga instalatie de gaze in speranta ca va avea repede gaze, dar lucrurile merg destul de greu si nici acum nu i s-a facut punerea in functiune.
cum comentati acea decizie si actiunile ulterioare ale presedintelui ?

PS presedintele a sustinut sus si tare ca nu a primit niciun raspuns de la distrigaz, zilele trecute a mai facut inca o incercare la distrigaz in scopul ales de el, dar s-a lovit din nou de refuz. daca tot a fost acolo, daca ar fi avut interes, ar fi putut lua PE LOC copii dupa toate raspunsurile la cererile lui. in sedinta i-am propus sa mergem impreuna la distrigaz pentru a-l ajuta in obtinerea acestora in scopul informarii proprietarilor, dar a afirmat ca nu are de ce sa ia acest raspuns atita timp cit exista decizia adunarii generale. asta nu denota decit faptul ca a primit si cunoaste ilegalitatea acelei decizii si nu vrea ca proprietarii sa afle de ea
Cel mai recent răspuns: tonyyyy , utilizator 11:22, 12 Iulie 2009
Problema contorizarii individuale a consumului de gaze nu poate fi rezolvata decat, si numai, intr-un stat de drept. In tara in care fiecare societate privatizata are interesul de a se imbogati pe seama populatiei, este imposibil se gasim legea care sa ne protejeze.
Logic. Daca am fi contorizati individual, consumul masurat la un blioc, ar fi mai mic,cred eu, cu cca.30% lunar. Se intelege: am face fiecare economie la consumul de gaze, la care acuma, la gramada, nimeni nu are interes sa faca, gandind ca la plata consumului sau, concura toti locatarii. Astfel, se consuma in nestire, iarna, zi si noapte aragazele functioneaza din plin, la capacitatea maxima. Puteti lua drept exemplu contorizarea de la apa. Cat platem "la grmada" si cat ,dupa ce am montat contoare.
Ni se cere sa inlocuim coloana de distributie din tot blocul. Se tragem o alta coloana noua. De ce? Coloana existenta, daca trebuia inlocuita, trebuia inlocuita dupa 30-40 ani, de catre propietarul coloanei, nu de propietarii blocului. El. gazarul. a amortizat coloana de doua ori si avea obligatia sa o si redimensioneze deca ar fi fost nevoie, pentru a ne desevi dupa nevoile noastre , nu dupa interesul lui. Ni se spune ca se dezechilibreaza reteaua.(!) Cum oare? Doar va transporta un debit mnai mic de gaz, in cazul ce discutam.
Se dezechilibreaza oare mecaric, avand in vedere greutatea in kg. a fiecarui aparat de masura? Aiurea! Un aparat de 1-2 kg. poate fi fixat in perete sau pe un esafodaj suplu, fixat in podea, cu toate ca poate sta si agatat de teava, fiind fixat la ambele capete, si nu in consola.
Sa imaginam cat ar pierde gazarul daca nu ne-ar mai fura cu atata cerbicie? Cum ar mai putea sa isi faca palate de cristal ???
Nu inteleg de ce, in bucataria mea, la aragazul meu pe care doresc sa il mut 30cm. mai alaturi si acolo sa ii atasez pa teava un aparat de masura autorizat, cineva sa imi interzica! ?!
Ideea ca pentru coloana verticala comuna cheltuiala sa fie suportata de catre toti propietari, mi se pare perfect logica. Astfel fiecare se racordeaza sau nu, dupa dorinta.
Sa zic si despre presedintele care se opune contorizarii? Zau ca nu merita !
Il merita propietarii din bloc, pentru ca au un presedinte, oricum ar fii el. Asociatia de propietari din care fac parte nu a tinut o adunare generala din anul 2004, nu are presedinte. Fostul a demisionat prin afisarea demisie la avizier, lasand totul balta Nici comitet executiv nu avem. Nici comisie de cenzori. Primaria ne-a imprumutat o contabila si unul care pune pe liste stampila de "verificat", persoane despre care eu nu am putut afla cine sunt, sau cum le pot conacta...
Banii sunt colectati de o doamna in vrsta, care ocupa functia de admintstrator de peste 10 ani, care s-a autointitulat casiera, pentru a nu fi amendata, deoarece dansa nu are atestatul de la primarie, cerut de lege pt. administrator, ca nu l-a putut obtine fiind semianalfabeta.(!!!) Dansa taie si spanzura, tine banii asupra ei si face platile din poseta. Prin cec, numai de 2-3 ori pe an, cand are un interes.
Iata in ce tara traim!!! tonyyyy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Montare instalatie noua de gaze cu contorizare individuala magnolia1969 magnolia1969 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Stau intr-un bloc de 10 etaje unde asociatia de proprietari a pus contoare pasante in 2007 fara a ... (vezi toată discuția)
Separare gaze udau_1966 udau_1966 in asociatia noastra,din constructive,2 scari de bloc,fiecare cu 33 apartamente sunt alimentate de la un punct comun cu gaze.problema este urmatoarea:una din ... (vezi toată discuția)