avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonanta clasare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonanta clasare

la 31 oct 2012 s- a inceput urmarirea penala pentru o anumita suma
persoana a primit aceasta ordonanata in care se spune ca fapta este dezincriminata ,cu toate consecintele ce decurg din acest fapt,inclusiv sub aspectul aplicarii legii penale in timp;
va rog frumos eu nu prea inteleg termenii :nu mai este de plata suma ?nu te mai urmareste penal ?
s- a prescris cumva?
multumesc pentru raspuns
Oferiti mai multe detalii.
Nu este vorba de prescriptie ci, despre imprejurarea ca, fapta respectiva nu mai este incriminata ca infractiune potrivit noii legi penale.Oricum, este necesar sa dati mai multe detalii.Prezentati detalii din ordonanta.
Va scriu mai jos extras din Ordonanta

CC a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca disp.art 6/241/2005/pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale sint neconstitutionale
CC a constatat ca legea nu de fineste notiunea de impozite sau contributii cu retinere la sursa ,astfel ca norma care incrimineaza infractiunea de evaziune fisc.prev.de art 6/241/2005 nu intruneste conditiile de claritate previzibilitate si accesibilitate,incalcand prevederile constitutionale cuprinse in art.1 (5)care consacra principiul legalitatii.
Pentru aceste motive retinem ca fapta este dezincriminata,cu toate consecintele ce decurg din acest fapt inclusiv sub aspectul aplicarii legii penale in timp.Aceste considerente conduc la retinerea solutiei clasarii.
Pt aceste motive dispun
1. Clasarea fata de suspectul...pentru savarsirea infr. prev.de art.6 di Lg.241/2005 cu aplicarea art.42 al.1 C. pen.anterior cu aplicarea art.4 C Pen actual.
Solutia se comunica si la ANAF/chelt.raman in sarcina statului
multumesc pentru raspuns

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 si 2.8 din Regulament
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Fapta este dezincriminata, scrie clar in ordonanta.
domnule avocat,
eu am dat mai multe detalii pentru ca asa mi s-a cerut;va rog frumos sa-mi spuneti ce imple=ica aceasta dezincriminare ,in ce consta ea?se plateste vreo amenda?cum ramane cu suma neplatita?
multumesc mult pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Decizie ccr in materie penala lucianbucur lucianbucur Decizia Curtii: Într-o altă decizie, CCR a hotărât cu majoritate de voturi că un articol al legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale ... (vezi toată discuția)
Infractiune dezincriminata ContSters40598 ContSters40598 Un inculpat este trimis in judecata pentru inselaciune , 215 al.1-2 cp, fals intelectual, prev de art.43 din Legea 82/91 republicata si evaziune fiscala art.10 ... (vezi toată discuția)
Dosar in judecata pe art 6 din legea nr.241/2005 adriannasandu adriannasandu Buna ziua , am un dosar in care sunt trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de\\"retinere si nevarsare , cu intentie, in cel mult 30 de zile de la ... (vezi toată discuția)