avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonanta clasare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonanta clasare

la 31 oct 2012 s- a inceput urmarirea penala pentru o anumita suma
persoana a primit aceasta ordonanata in care se spune ca fapta este dezincriminata ,cu toate consecintele ce decurg din acest fapt,inclusiv sub aspectul aplicarii legii penale in timp;
va rog frumos eu nu prea inteleg termenii :nu mai este de plata suma ?nu te mai urmareste penal ?
s- a prescris cumva?
multumesc pentru raspuns
Daca fapta este dezincriminata, nu va mai putea fi atrasă răspunderea penală a persoanelor cercetate pentru săvârșirea acelei fapte.
Fata a fost dezincriminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie ccr in materie penala lucianbucur lucianbucur Decizia Curtii: Într-o altă decizie, CCR a hotărât cu majoritate de voturi că un articol al legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale ... (vezi toată discuția)
Infractiune dezincriminata ContSters40598 ContSters40598 Un inculpat este trimis in judecata pentru inselaciune , 215 al.1-2 cp, fals intelectual, prev de art.43 din Legea 82/91 republicata si evaziune fiscala art.10 ... (vezi toată discuția)
Dosar in judecata pe art 6 din legea nr.241/2005 adriannasandu adriannasandu Buna ziua , am un dosar in care sunt trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de\\"retinere si nevarsare , cu intentie, in cel mult 30 de zile de la ... (vezi toată discuția)