avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie si executare in aceeasi zi
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie si executare in aceeasi zi

Tocmai am primit somatie,titlu executoriu si procesul verbal al executarii silite(toate in acelasi plic si toate emise la 21/07/2015 si primite in 27/07/2015 de la o comuna din Constanta ptr neplata unor impozite auto+teren extravilan pe perioada 2010-2015.Cat priveste auto a fost vandut in 2006 iar teren extravilan nu am avut niciodata nici cumparat nici mostenit, Nu am fost instiintata niciodata ca as avea de plata ceva iar somatia si executia in aceeasi zi mi se par dubioase,Locuiesc in strainatate din 2007 si momentan sunt internata in spital,care ar fi primii pasi de facut? Desi in somatie scrie ca am termen 15 zile si mi se da un nr de cont unde sa depun banii...in acelasi plic este si procesul verbal ca s-a procedat la executarea silita .Daca as depune o parte din suma debitului aceasta ar intreupe termenul? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DungaciuG , utilizator 23:56, 4 August 2015
Contactati un avocat, pana la urma nu inteleg daca aveti bunurile in proprietate sau nu.
Doamna, atata timp cat nu ati fost proprietara unui teren in acea zona, nu aveti de ce sa achitati impozit. Este logic. Iar executarea silita se face cu respectarea unor termene de procedura. Mai exact, intai se trimite somatia impreuna cu titlul executoriu, ulterior se da termen pentru licitatie. Trimiteti in scris la Primaria din localitatea respectiva toate aceste aspecte despre care ati scris mai sus, pentru acel teren puteti solicita la Taxe si Impozite locale un istoric de proprietate pentru acel teren. Daca chiar era al dvs (nu mi imaginez cum), aveti posibilitatea de a achita debitul iar actul de adjudecare nu se mai emite (se anuleaza) si practic, ramaneti proprietara acelui teren. Dar verificati toate aceste aspecte, pentru ca nu e normal sa se intample asa ceva. Presupunerile dvs cu privire la afacerea din spatele acestei poveste, din pacate, cred ca sunt legitime asa ca nu lasati pe altii sa se imbogateasca pe baza numelui dvs. Faceti contestatia la executare asa cum puteti, doar expunand situatia de fapt cat si numarul dosarului de executare si trimiteti-o chiar si prin mail sau fax la judecatoria din acea localitate. Dati o adresa de comunicare si ulterior, vedeti daca mai continuati sau nu. Dar macar sa fiti in termen. Succes!
Cine stie cine (de la primarie) v-a improprietarit in lipsa si apoi a cumparat terenul la licitatie cu acte in regula si foarte ieftin. Puteti sesiza DNA-ul pentru frauda.
1. "... iar teren extravilan nu am avut niciodata nici cumparat nici mostenit ..." ;
2. " ... vazand ca nu mai am proprietate pentru ca vandusem si plecasem din 2003 ... " ;
3. " ... e vorba despre 1H si 2200 m extravilan care va fi transformat in intravilan asa cum banuiam ... " ;
4. " ... nu stiu cum ar fi mai bine sa platesc chiar si o parte din debit sau nu ... " ;
5. Stimata "rodica91", hotarati-va. Aveti, ati avut sau nu ati avut teren in proprietate in acea "comuna din Constanta" ?
6. Daca nu aveti sau nu ati avut terenul respectiv in posesie, nu aveti nici un fel de obligatie de plata in ceea ce priveste eventualele impozite restante sau curente. Oare DE CE insistati in a face plata totala sau partiala a debitului in discutie ?
7. Daca cineva s-a folosit in mod abuziv de numele si datele dvs. personale, sesizati Parchetul.
8. Afirmatiile dvs., specificate la pct. 1 - pct 4, sunt confuze si contradictorii. Revizuiti. Care este, de fapt, adevarul ?
Din ce relatati, e clar ca este vorba de infractini grave comise sub paravanul identitatii dvs. Va recomand sa nu deveniti comlice sau tainuitor la astfel de fapte. Faceti de indata o plangere penala catre parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, sau la DNA, pentru a se face verificari si cercetari fata de situatia descrisa. Puteti depune plangerea si pe net. In parallel puteti sesiza si Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta. Mult success.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
Ionel Popa, Mediator

Alte discuții în legătură

Cum se ataca o somatie de plata? NewAgeOfDarkness NewAgeOfDarkness Bunica mea a primit o somatie de plata pentru impozitul pe teren. Practic e doar pe anul trecut si anul acesta. Problema de baza e ca bunica mea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Am primit ieri o somatie si un titlu executoriu, emise pe numele ... NicoleC NicoleC Am primit ieri o somatie si un titlu executoriu, emise pe numele tatalui meu, decedat in urma cu 24 de ani, avand ca obiect impozite datorate pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe teren Claudia F. Claudia F. Buna ziua ! Situatia mea se prezinta in felul urmator : In urma decesului mamei in 2002, a ramas o mostenire cuprinzand o suprafata de teren agricol ... (vezi toată discuția)