Intr-o perioada nu am avut rovinieta platita dar nici n-am iesit mereu din Bucuresti...au inceput sa curga amenzi de roviniete in date in care sigur am fost la munca si n-am iesit cu auto din Bucuresti. Imi tot vin din acea perioada...am platit chiar o parte din ele ..acum imi tot vin si plicuri de la executori ca-mi popresc conturile...cum fac sa le opresc? sau mai imi pot recupera banii? Sunt roviniete din anul 2011-2012 ...cand am fost la taxe si impozite am platit cele care apareau acolo...acum iar mi-a venit un plic de la un executor in care sunt mentionate alte 4 roviniete:O simt ca inebunesc...mentionez ca am avut si numarul furat ..doar unul ..poate cine stie :(...va rog sa ma sfatuiti cumva ca nu pot plati pana la nesfarsit ...multumesc
Domnul IUDO
Chiar daca treceati in certificatul de inmatriculare ,,instrainat catre,,in evidenta electronica la serviciul de inmatriculari figurati tot dumnevoastra,iar cei de la drumuri in baza numarului de inmatriculare(luat din evidenta electronica a serviciului de inmatriculari)trimit amenda.
Trebuie sa faceti petitie catre acest serviciu pe raza caruia se afla inmatriculata masina si atasati actul de vanzare cumparare si dovada de la fisc ca ati scos masina din proprietatea dumnevoastra(va spun ca si eu am stat cu frica unei amenzi de la cndamr si am facut petitia iar in doua saptamani mi s-a comunicat de serviciul de inmatriculari ca masina a fost scoasa din evidenta de pe numele meu si trecuta pe numele cumparatorului)
Va scriu aceasta deoarece in anul 2013 a fost pus in dezbatere publica noul cod rutier unde in art 11 se arata ca vanzatorul este obligat sa anunte in 5 zile vanzarea masinii la serviciul de inmatriculari,iar acest art a cazut in parlament(dovada ca samsarii de masini sunt reprezentati foarte bine in parlamentul romaniei.)
Urmariti discutiile deschise de mine ce am mai patit cu masina vanduta conform legilor romanesti
Am facut si eu astfel de petitii de circa 3 ori, raspunsurile au fost similare. Dealtfel, in normele de aplicare ale codului rutier se spune clar ca doar cumparatorul poate face asta, formularul e doar pt. cumparator si raspunsul a fost sa vina cumparatorul.
Ultima adresa a fost in februarie, daca retin bine.
Se poate prin hotarare, insa inseamna dosar in instanta, cateva cheltuieli.
Iudo, puteti notifica cumparatorul sa va returneze masina sau sa o inregistreze pe numele sau. Sau... altele, depinde ce va doriti.
In petitie nu trebuie sa cereti radierea,deoarece aceasta se face in anumite conditii masina avand inmatriculare continua,cereti ca in evidenta electronica a serviciului de inmatriculari sa se evidentieze instrainarea autovehicolului catre noul proprietar.
Eu am facut aceasta petitie si s-a facut modificarea eu primind adresa cu numar de inregistrare din care rezulta ca in evidenta electronica a serviciului a fost operata schimbarea proprietarului.
Evidentierea in certificatul de inmatriculare a instrainarii nu are nici o valoare pentru cei de la cnadmr ,ei luind proprietarul din evidenta electronica a seriviciului de inmatriculari,serviciu ce apartine de prefectura judetului,neavand nici o legatura cu politia rutiera.
Mai concret, ca sa pricep si eu, unde v-ati adresat, ce ati cerut, concret. va spun sincer ca si-n instante parerile sunt... diferite. Asa ca sa mai auzom una concreta, din practica.
Pacat ca in instante sunt pareri diferite...doamna Avlil. Eu am intrebat la politia din sos.Pipera cum procedez in cazul ca am vandut auto si cumparatorul nu a inregistrat auto in circulatie pe numele lui. Raspuns: nicio problema, veniti cu C/V si certificatul de la taxe si impozite si modificam noi proprietarul din evidenta electronica. Mi se pare simplu si de bun simt. Nu este vorba de scoatere din circulatie care intr-adevar nu poate fi facuta decat de proprietar. Sper ca ati inteles. Acum sunt eu curios , ce ati cerut dvs de ati fost refuzata?javascript:void(0);