avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pesiei prin adaugarea veniturilor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pesiei prin adaugarea veniturilor realizate in acord global

sunt pensionat pe caz de boala, pot solicita recalcularea pensiei prin adaugarea veniturilor realizate in acord global. Mentionez ca in septembrie2016 ma incadrez sa ies la pensie de drept,iar pt.salariul realizat in acord global detin adeverinta eliberata de interprinderea unde am lucrat.Stiu ca trebuie sa actionez in instanta,care este procedura/.

/


Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:16, 4 August 2015
Acordul global intra in calculul pensiei doar in urma unei hotarari judecatoresti.
Decizia nr.19/17/10/2011 este obligatorie doar pentru instante,nu si pentru casele locale de pensii.
Adresati o cerere casei de pensii de calculare/recalculare avand in vedere adeverinta, casa de pensii va emite o decizie prin care va refuza luarea in calcul a acestu tip de venit.

Decizia va fi comunicata catre dvs in 5 zile, urmand sa o atacati in 30 de zile la Comisia Superioara de Contestatii , comisie care este obligata sa va raspunda in 45 d ezile, ceea ce in practica nu se intampla. Dupa expirarea termenului de 45 de zile puteti formula cerere in instanta.

Cererea nu poate fi adresata direct instantei intrucat procedura administrativa este obligatorie, in caz contrar instanta respingand actiunea ca prematur introdusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global si veniturile din prime adonisvigalex adonisvigalex Am iesit la pensie la limita de varsta in 28.03.2010 conform legii 19/2000. La stabilirea pensiei nu au luat in calcul si veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)
Munca in acord global BogdanH BogdanH Buna ziua, Mama mea s-a pensionat pe caz de boala in 2014 si apoi la limita de varsta in ianuarie 2016. La momentul respectiv nu am stiut nimic despre ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie - acord Irina IOSIP Irina IOSIP Bună ziua, Ref. acord: am solicitat includerea acordului in 2005, 2006 și 2006. [u]Nu am primit un raspuns explicit[/u] pentru aceasta problema de la ... (vezi toată discuția)