avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Incasari clienti de catre PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Incasari clienti de catre PFA

PFA – comert cu amanuntul, am casa de marcat, vand si la persoane fizice si la persoane juridice. Va rog sa imi spuneti daca este bine cum procedez: la persoanele fizice le emit bon fiscal (factura doar la cerere), la persoanele juridice – le emit factura cu bon fiscal daca platesc pe loc si chitanta daca platesc ulterior.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:45, 4 August 2015
Da, cu observatia ca si la persoana juridica care plateste pe loc ii dati fc la cerere. Sa aveti posibilitatea ca pe bon sa treceti si codul fiscal client. Vorbiti cu firma care va asigura servisul casei de marcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta persoana fizica ContSters189283 ContSters189283 Buna ziua, as dori sa stiu, daca o persoana juridica, ce detine casa de marcat electronica are voie sa emita chitanta pe persoana fizica atunci cand aceasta ... (vezi toată discuția)
Comertul cu amanuntul si incasarea bunurilor livrate prin banca la o intreprindere individuala anca bendic anca bendic Se poate face o livrare de bunuri in valoare de aprox. 4.000 lei si contravaloarea lor sa fie incasata in totalitate prin banca tinand cont ca suntem o ... (vezi toată discuția)
Chitante persoane fizice andreescu07 andreescu07 pentru o unitate de comert cu amanuntul dotata cu casa de marcat fiscala in cazul in care vand catre o persona fizica bunuri pentru care emit factura fiscala ... (vezi toată discuția)