avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PRIMARIA REFUZA SA-MI INREGISTREZE CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PRIMARIA REFUZA SA-MI INREGISTREZE CASA

Buna...acum cativa ani am demarat actele pentru constructia unei case.Am obtinut autorizatie de constructie,finalizare constructie,recepetie casa,intabulare etc.Am mers la primaria pentru numar la casa iar functionari imi trimit raspuns ca nu pot sa primesc numar deoarce casa este pe un drum care nu tine de primarie.
Pe aceiasi strada mai sunt case,eu fiind la mijlocul strazi,avem apa,canal,curent si nu pot sa inteleg de ce refuza sa-mi de nr.Au spus ca acum cativa ani,functionari care erau inainte au gresit cand au dat autorizatiile,ca trebuie asteptat sa se rezolve problemele:Daca sau facut abuzuri sau nereguli cineva trebuie sa raspunda....Am platit toate taxele,impozite,autorizatii si nu pot sa imi fac mutatia nici a familiei,si nici a firmei pe care o detin si platesc pentru sediu chirie destul de mare...Ce pot face in aceasta situatie..sa ma adresez instantei de judecata sau sa astept ani de zile pana se trezesc functionarii sa reglementeze situatia...Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:02, 5 August 2015
Va puteti adresa instantei de judecata cu cerere ptr. obligatia de"a face" impotriva primariei.
Va multumesc...Aveti idee cam cat dureaza aceasta procedura?
Cu stima...
Aveti un raspuns in scris al Primariei? Intai il obtineti pe acela daca nu.
Am primit un raspuns din partea lor,scris... Si anume ca strada nu are nici un statut juridic,adica spun ca nu este in administrarea primariei...desi platim taxe,impozite,avem apa,canal,gaz,enel..La primaria au spus ca sunt niste greseli in acte mai vechi facute de nustiu ce persoana si o sa se rezolve...mentionez ca toti vecini mei au numere la case ,pe mine ma tot plimba ba ca mai trebuie o hartie,ba nustiu ce sedinta de consiliu sa astept...sunt in situatia asta de un an..am impresia ca aici este vorba si de ceva nereguli din partea lor si probabil si multa incompetenta...Va multumesc.
Vă este necesar un AVIZ TEHNIC PENTRU OBȚINERE NUMĂR POȘTAL.
Acest AVIZ se obține de la OCPI- Biroul cadastral de care aparțineți. Trebuie să aveți o schiță cadastrală, avizată de OCPI
La PRIMĂRIE vă prezentați cu o CERERE , pentru obținere nr. poștal, cu AVIZUL TEHNIC de care am vorbit mai sus, vizat de OCPI, plan încadrare în zonă, Extras de carte funciară, actualizat, CI sau buletin-copii, act de proprietate copii, taxa de 8 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

este inscrierea adresei in cf obligatorie sau nu la intabulare? keops_mic keops_mic Buna ziua, Vreau sa intabulez o anexa agricola pe un teren intravilan cu o casa construita, ambele intabulate . Cand s-a facut intabularea la casa si teren ... (vezi toată discuția)
Aviz amplasare casa pe roti Squereld Squereld Buna ziua, doresc sa amplasez pe un teren intravilan, o structura mobila pe roti de aprx. 60-70mp. In acest sens am inteles ca astfel de constructii sunt ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)