avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Se poate ataca o asemenea amenda pentru anulare ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Se poate ataca o asemenea amenda pentru anulare ?

Buna ziua
Am si eu o intrebare. Acum o saptamana mi s-a intamplat un eveniment oarecum ciudat.
Am venit de la o partida de fotbal si am ajuns in spatele blocului unde locuiesc ( zona colentina ). Eram cu inca 3 prieteni. Un singur baiat si-a cumparat o doza de bere pentru a se relaxa dupa efort. La nici 10 minute dupa ce am ajuns in spatele blocului a aparut o masina de politie in care erau doi politisti. Acestia au venit la noi vorbind intr-un mod cel putin neadecvat "hai datii drumul acasa "
Unul dintre baieti ( simtindu-se deranjat de modul de abordare) i-a intrebat de ce il trimite acasa. Al 2-lea politist in momentul cand a auzit ca i-a raspuns parca a luat foc venind foarte hotarat spre acesta, tipand la el "ca tu stii cine sunt eu, ca de cand iti permiti sa imi raspunzi mie"si avand cel mult 20 cm intre ei, mai mai sa ii dea si una. Dupa toata discutia, organele de politie ne-au legitimat pe toti 4, ca in final acestia pleaca, fac 4-5 pasi si spun"o sa aveti toti cate 5 milioane amenda". Si pleaca, fara sa imi dea ceva sa semnez ca am luat la cunostinta sau orice alta modalitate de a face acest lucru. Toate bune si frumoase pana aici.
Ieri m-a trezesc cu o recomandata de la posta ( doar eu am primit, ceilalti 3 prieteni nu au primit nimic ). M a duc o ridic si cand deschid plicul observ ca este amenda pentru ziua respectiva. Singura problema ca in loc de 500 ron cat era, este de 2000 ron.
In PV scrie asa:
In ziua de.... pe strada x a savarsit urmatoarele: "a consumat bauturi alcolice (bere) si a provocat deranjarea linistii publice, a aratat un comportament sfidator la adresa politistilor si a refuzat legitimarea".
Faptele comise sunt prevazute de art 2 pct 23+26 L61/1991 si sanctionate de art 3 lit "e" + "c" din L61/1991
Stabilesc Amenda 500+1500 lei.
Nu a fost nici un martor deoarece "in afara prietenilor acestuia nu se mai afla nici o persoana"

Intrebare : cum am refuzat sa ma legitimez daca a obtinut datele, pentru ce m-a enumerat la consumarea bauturilor alcolice cand eu nu aveam asa ceva, de ce am primit doar eu amenda ? cand au plecat politistii au spus ca toti 4 avem cate 500 ron amenda, de ce au notat datele pe o agenda si nu mi-au dat procesul verbal sa il semnez sau sa il semnam toti ?
Acestea sunt cateva din intrebarile mele. Ce sanse as avea sa contest aceasta amenda si sa o si anulez ?
Cel mai recent răspuns: dcostyn , utilizator 22:37, 4 August 2015
Aveti dreptul sa contestati amenda in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Ar trebui sa solicitati proba cu martori,sa indicati toate persoanele prezente si audierea acestora
Multumesc frumos. Voi reveni cu amanunte asupra rezultatului obtinut !!
Puneti in vedere instantei ca nu vi s-a intocmit procesul verbal in fata dvs si nu vi s-a solicitat semnarea acestuia, iar pe procesul verbal nu s-a facut nicio mentiune despre faptul ca ati refuzat sa semnati procesul verbal. Verificati daca procesul verbal indeplineste toate conditiile de valabilitate.
sa inteleg ca ati refuzat sa va legitimati?in cazul in care savarsiti o fapta de acest gen, puteti fi condus la sectia de politie unde vi se stabileste identitatea.
M-am legitimat....dar ei au scris pe PV ca am refuzat acest lucru. Ei au obtinut datele mele...trecandu-ma intr-o agenda

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal contraventie maria cirnu maria cirnu Buna ziua, In data de 18 iunie fiica mea (majora) impreuna cu alti 10 colegi (unii dintre ei nu au 18 ani) au fost legitimati de catre un politist comunitar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,amenda de la jandarmerie piulian piulian Buna ziua,am cateva intrebari daca ma poate ajuta cineva..Ca sa ma puteti ajuta am sa incerc sa explic cat mai clar si in intregime tot ce sa intamplat Acum 1 ... (vezi toată discuția)
Amenda consum bauturi alcoolice adrianb1968 adrianb1968 Buna seara, In cazul in care un politist sustine ca m-a amendat cu suma de 500 de lei si sustine ca a filmat faptul ca aveam o doza de bere in mana deci pt ... (vezi toată discuția)