avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz plata daune RCA Uniqa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz plata daune RCA Uniqa

Bine v-am gasit! Am o problema cu firma de asigurari Uniqa si anume: in data de 5 iulie am fost implicat intr-un accident usor in Bucuresti, mai exact un conducator auto in timp ce se deplasa cu spatele nu s-a asigurat si mi-a lovit masina. Autoturismul propriu are ca avarii bara fata sparta si toate grilele aferente acesteia, proiectoarele de ceata, farurile, deflectorul central de aer si contraaripa. Neintelegandu-ma cu soferul vinovat, am fost la biroul accidente usoare, unde am fost recunoscut ca parte vatamata, am primit asigurarea celui vinovat si restul actelor acestuia, precum si procesul verbal al vinovatului si autorizatia de reparatie. Am fost la sucursala Uniqa Giurgiu (orasul in care locuiesc) in data de 6 iulie, unde mi s-a intocmit dosar de dauna si au fost facute fotografii, iar eu am hotarat sa fac reparatia in regie proprie, de teama pieselor de proasta calitate si contrafacute folosite in service-uri. Inspectorul de daune mi-a spus ca trebuie sa ma intalnesc cu soferul vinovat pentru a face poze masinii acestuia, din care sa reiasa avariile acestuia. Am refuzat aceasta cerinta a dansului, iar acesta mi-a spus ca aceasta cerinta face parte din regulament. Am refuzat inca o data, motivand faptul ca acel regulament este regulamentul dansilor, iar ceea ce se aplica pentru mine este legea, nu regulamentul lor. Astazi, 5 august, am primit prin posta un plic de la Uniqa, prin care sunt informat ca dauna nu poate fi despagubita, deoarece (citez):
"- asiguratul, prin conducatorul auto, nu si-a asumat raspunderea pentru producerea accidentului, conform declaratiei data la politie;
- intre avariile celor doua autovehicule exista o discrepanta vadita, auto asigurat avand zgarieturi superficiale pe bara spate, iar pagubitul avand rupta bara fata, grilele fata, deflectoare fata, grila centrala si urechile ambelor faruri."

Va rog spuneti-mi ce anume sa mai fac, caci paguba este de aproximativ 4000-4500 lei, bani de care nu dispun pentru reparatia autoturismului. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: G V , Consultant asigurari 19:03, 6 August 2015
Nu vad , sincer ,motivul real pentu care nu ati fost de acord sa se fotografieze si cealalata masina. Este una dintre procedurile companiilor de asigurari.Daca soferul vinovat de producerea accidentului declara in PV ca nu este de acord cu despagubirea in baza politei RCA, din pacate compania de asigurari nu poate sa va despagubeasca.In situatia data se pare ca va trebui sa il actionati in judecata pe vinovat.
M-ati inteles gresit. Am fost trimis eu de inspectorul de daune sa fac poze masinii vinovate. Eu nu m-am opus faptului ca trebuiesc facute poze, dar nu vad de ce ar fi obligatia mea sa ma deplasez din Giurgiu in Bucuresti, sa il caut pe respectivul sofer si toata tevatura aferenta. asta este obligatia si interesul asiguratorului, nu?
Buna ziua,
Faceti o reclamatie la ASF iar ei sunt obligati sa cerceteze cazul si sa va raspunda in 30 de zile. Daca inspectorul de daune v-a solicitat dumneavoastra sa faceti poze, este un comportament abuziv. Are dreptul sa solicite poze cu auto vinovat dar acestea cad in sarcina societatii de asigurari. De regula se solicita inspectorului din localitatea de domiciliu a vinovatului sa efectueze poze si masuratori. Daca nici de la ASF nu primiti un raspuns multumitor atunci va puteti adresa justitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare asigurator rca ciprianagapie ciprianagapie Buna ziua. Azi am avut o tamponare, din vina mea, prin care s-a produs avarierea masinii mele si a celeilalte din trafic. Am completat formularul de ... (vezi toată discuția)
Constatarea amiabila nu este de ajuns pentru recuperarea prejudiciului?! Inter2001 Inter2001 In urma unui accident minor am intocmit o constatare amiabila cu cel care mi a avariat masina. Ulterior acesta nu s a mai prezentat la sediul asigurari pentru ... (vezi toată discuția)
Ce benefici am de la rca? Nevzat95 Nevzat95 Salutare, in urma cu o luna de zile am avut un accident auto la care sa constatat ca nu sunt vinovat am deschis dosarul de daune absolut tot si anexa 2 dusa de ... (vezi toată discuția)