avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea unui act de cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea unui act de cetatenie

Buna tuturor. As dori sa achizitionez un apartament dar eu nu locuiesc in Romania. Sunt plecata din 1980 ( deci nu am CNP) si abia am putut sa-mi obtin o copie dupa certificatul de nastere. Desi am un pasaport expirat de pe vremea comunista, este o problema...Pasaportul a fost eliberat pe numele meu de domnisoara si actele actuale eliberate de tara ( non-UE) de domiciliu. Pe pasaportul romanesc exista o stampila ( de atunci) cum ca titulara , in urma casatoriei si-a schimbat numele si scrie numele meu actual. Intrebarea: este in deajuns sa pot sa obtin un document ca sunt cetatean roman ( nascuta in Romania se vede si pe actualul pasaport cu care calatoresc) ca esa pot achizitiona un apartament?? Din cate am inteles , terenul alocat nu poate fi vandut decat unui cetatean roman. Multumesc anticipat pentru informatii
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:42, 6 August 2015
Asa a fost pana in 2012.
Acum, daca aveti dubla cetatenie si a doua cetatenie este a unui stat membru UE / SEE puteti cumpara atat imobilul cat si terenul aferent cu actele dobandite in tara unde locuiti acum.
Dati mai multe detalii daca raspunsul nu va ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean strain office.carmen office.carmen In ce conditii poate o firma sa angajeze un cetatean care are domiciliul in Ungaria? Nu are CNP si actul de identitate este eliberat de autoritatile ... (vezi toată discuția)
Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)