avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RECURS CU SEMNE DE INTREBARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RECURS CU SEMNE DE INTREBARE

Buna ziua, in urma cu 3 luni am castigat un proces de reziliere contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere, deschis de batranul de care avem grija.Actiunea formulata de el a fost respinsa ca fiind neintemeiata, acesta recunoscand in principiu ca a refuzat intretinerea ,iar instanta l-a informat despre aplicarea principiului de drept potrivit caruia nimeni nu poate invoca propria culpa in ce priveste cauzele de reziliere ale unui contract.
Noi nu am solicitat cheltuieli de judecta. A fost si sfatul avocatului.
Ieri insa am gasit o citatie pe numele lui care il anunta sa se prezinte pentru recursul in acest dosar. Mentionez ca in procesul incheiat batranul nu a avut niciun fel de probe, a adus martori care nu cunosteau realitatea decat din spusele lui, si pus chiar in fata fotografiilor aduse de noi ca probe,fotografii care infatisau conditiile foarte bune in care acesta traieste si locuieste ca ex:camera lui mobilata complet nou si renovata ,acesta nu le-a recunoscut in fata judecatoarei.Dupa terminarea procesului am primit multe amenintari cu moartea si cu incendierea casei. A facut chiar o cerere de debransare de la reteaua de gaze naturale, motivul fiind ...:OPLECAREA DIN TARA PE TERMEN NELIMITAT.Tot singur a cerut si o ancheta de la primarie ce viza persoanele asistate social sau aflate in dificultate.Doamnele din comisie care au venit in casa si au vazut in ce conditii traieste acest batran,ne-au sugerat sa apelam la un medic pentru o expertiza psihiatrica.Va mai aduc la cunostinta ca am fost tarati pe la toate sectiile de politie municipala si judeteana ,ajungand chiar si la sectia: criminalistica , unde acesta trimitea teancuri de scrisori Au venit chiar si acasa comisarii sa se informeze despre cazul acestui " batran amarat si bolnav"(dupa spusele lui).A fost amuzant chiar cand unul din comisari i-a spus : "...Nu te inteleg ...Dumneata traiesti in conditii mai bune decat parintii mei.Esti servit la pat , ai acces oriunde...pui oamenii pe drumuri degeaba!
Este clar concluzionand, ca nu am fost cei mai norocosi oameni cand l-am gasit pe acest batran si mai ales cand am hotarat sa facem actul acesta cu el. Intrebarea este insa ...ce este de facut acum cu acest recurs? Am cheltuit multi bani si la primul. Es te evident ca batranul este influentat de cineva care doreste sa puna mana pe casa mai ales dupa ce noi am investit destul de mult in renovarea aproape completa a ei .Putem veni cu o intampinare inainte de procesul propriu-zis in care sa cerem o expertiza psihiatrica?Doar are 84 de ani in curand si nu putine sunt problemele pe care ni le face zi de zi! Contractul l-am facut in urma cu 4 ani si jumatate.Nu mai are nicio ruda, si in momentul de fata refuza ajutorul nostru inchizandu-si chiar dormitorul cu cheia. In speranta ca nu v-am obosit foarte tare asteptam un sfat! Va multumesc.Alexandra

Cel mai recent răspuns: pytycucu , utilizator 16:01, 14 Iulie 2009
Vera a scris:

Va contrazic stimate coleg ubik.
Este vorba de un recurs formulat impotriva unei hot care nu a fost apelata.
Experiza nu este inadmisibila, am avut situatii in care s-au efectuat chiar si contraexpertize in aceasta cale de atac.
Rapoartele de expertize sunt tot inscrisuri.

Raspunsul dat de Gabriela Pintea face inutil orice comentariu as mai fi vrut eu sa fac. :bow: Este exact, complet si documentat.
@Vera Imi vine greu sa cred ca s-au admis expertize si contraexpertize in recurs. :blush2:
Ce daca a facut cerere pt sistarea gazului? Dv sunteti proprietari, cei de la gaz nu pot da curs cererii...

”Au venit chiar si acasa comisarii sa se informeze despre cazul acestui "batran amarat si bolnav" (dupa spusele lui)” – e si amarat (pt ca nu mai traieste nimeni care sa tzina la el) este si bolnav – doar doriti o expertiza psihiatrica (deci nu e ”dupa spusele lui”, e realitate)... Poate nu era in deplinatatea facultatilor mintale nici la momentul incheierii contractului cu dv...

”Este clar concluzionand, ca nu am fost cei mai norocosi oameni cand l-am gasit pe acest batran si mai ales cand am hotarat sa facem actul acesta cu el.” – e clar ca acest batran va lasa agoniseala lui de-o viatza deci, pana la urma, sunteti norocosi.

Un batran poate avea ce sa manance, poate locui in camera proaspat varuita si nou mobilata, dar are nevoie si de atentie, de interesul celor care afirma ca ii acorda intretinere...
Dv scrieti ca... l-ati gasit! Unde l-ati gasit, ca doar nu e valiza?
Nu degeaba sunt doi parti intr-un proces.Una sustine ca se poate alta ca nu se poate, una sustine ca are dreptate cealatala ca nu are dreptate.
In final , tot instanta va hotari indiferent de parerile care le aveti ubik si gabriela p.
Vera a scris:

Nu degeaba sunt doi parti intr-un proces.Una sustine ca se poate alta ca nu se poate, una sustine ca are dreptate cealatala ca nu are dreptate.
In final , tot instanta va hotari indiferent de parerile care le aveti ubik si gabriela p.

Sigur, sigur, instanta hotaraste, nimeni nu neaga asta, insa uneori hotaraste nelegal. Ar trebui sa incercati si un argument pe textul de lege cum a facut Gabriela. Daca gasiti ceva. :((
u.b.i.k. a scris:

Raspunsul dat de Gabriela Pintea face inutil orice comentariu as mai fi vrut eu sa fac. :bow: Este exact, complet si documentat.

Desi cu intarziere, va multumesc frumos! :bow:
N-as fi vrut sa va multumesc in acelasi stil in care am raspuns, rigid si scolastic.

@Vera
Aha, deci nu este vorba despre hotararile judecatoresti susceptibile de a fi atacate numai cu recurs, ci este vorba despre dispozitiile instantei.
Doamna avocat, nu cred ca ati intalnit, de la tribunal in sus, magistrati care nu au notiuni elementare de drept. Incercati, cand mai sustineti ceva, sa nu va modificati radical "argumentele", unii isi dau seama ca, de fapt, nu sustineti nimic.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Discernamant svixer svixer Cum poti dovedi ca o persoana nu a avut discernamant cu 4 ani in urma ? La ora actuala chiar nu are discernamant (nu exista un act in care este pus sub ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita instantei expertiza psihiatrica a celuilalt parinte aiai aiai ? intr-un proces de divort si incredintare minor, motivat de urmatoarele: - agresivitate si impulsivitate crescuta (pana acum, fata de sotie); exista mai ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila Manole Dumitru Manole Dumitru In cadrul procesual am solicitat o expertiza judiciara contabila cu \"obiective\" bine conturate si clare. Expertul raspunde foarte vag la obiectivele mele, ... (vezi toată discuția)