avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de sponsorizare Artist Plastic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de sponsorizare Artist Plastic

Buna ziua!
Sunt artist plastic si realizez ilustratiile pentru o carte.
O companie s-a angajat sa imi ofere o suma de bani pentru munca depusa. Exista posibilitatea ca intre mine si dansii sa fie incheiat un contract de sponsorizare (eu fiind persoana fizica, dansii persoana juridica).
Daca da, trebuie platite taxe pentru suma incasata? (suma fiind de 1000 de lei).
Multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: nastase_ina , utilizator 12:21, 9 August 2015
In nici un caz contract de sponsorizare! Va trebui sa incheiati un contract de cesiune drepturi autor in care sa inserati ca toate taxele revin cesionarului (adica lor)! Daca doriti un model de contract scrieti-mi!

P.S. Contractele de sponsorizare/mecenat sunt acceptate dar ptr cauze strict reglementate de Legea sponsorizarii!
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns!
Eu nu le cesionez dansilor drepturile de autor asupra ilustratiilor fiind vorba de un proiect personal, pe care o companie (nu editura!) s-a oferit sa il finanteze (lucrez pentru cateva edituri si am incheiat pana in prezent contracte de cesionare a DdA si stiu ce ar implica un asemenea contract).
Precizez ca proiectul, mai bine spus cartea, va fi distribuita in mod gratuit (digital si cu ajutorul dansilor si tiparita).
Dansii vor beneficia de cateva elemente dedicata promovarii, in interiorul cartii.
Am luat in considerare un contract de sponsorizare deoarece am observat ca in lista domeniilor permise, se numara si domeniul artelor.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare GEORADU1971 GEORADU1971 cum pot beneficia de o sponsorizare pentru achizitionarea de proteze auditive pentru un copil minor,prin contract de sponsorizare sau de mecenat ? M-i s-a ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare directa sportiv nracolta nracolta Din cate am inteles din legea sponsorizarii, poate fi sponsorizata \"[i][b]d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul ... (vezi toată discuția)
Bursa pentru o mica gimnasta (sponsorizare) andrecris andrecris Care e procedeul legal pentru obtinerea unei burse pentru o mica gimnasta careia scoala ii da recomandare? Cui trebuie sa ne adresam, exista formulare tip, se ... (vezi toată discuția)