avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare - cumparare / fostul proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare - cumparare / fostul proprietar casatorit dar declara pe propria raspundere ca nu e casatorit

De o saptamana am cumparat un imobil, la notar totul a decurs bine mi sa spus ca actele sunt in regula si ca pot cumpara pretul minim a fost 23000e pe fiscal dar fostul proprietar dorea 30000e pe imobil asa ca am ajuns la o intelegere sa trecem pe acte 23 si restu in mana. Acum 2 zile am mers la noua locuinta si o vecina ma chemat la ea si mi-a spus ca in urma cu 2 zile notarul a venit disperat in curte sa ceara numarul fostului proprietar pentru ca este o neregula in acte, mai exact vecina mi-a spus ca fostul proprietar a dat o declaratie pe propria raspundere la notar in care declara ca nu este casatorit drept urmare contractul de vanzare cumparare sa facut iar notarul a trimis actele la cadastru pentru a ma nota pe mine in cf, actele au fost respinse pe motiv ca fostul proprietar este casatorit. Eu am platit actele la urgenta sa fiu notat in cf drept noul proprietar deci in cinci zile trebuia sa primesc actele, notarul nu ma sunat si a rugat-o pe vecina sa nu ma anunte in legatura cu problema ca incearca sa rezolve ea fara ca eu sa stiu. Presimt ca am intrat intr-o mare problema. Va rog orice sfat este binevenit … a mai trecut cineva prin asa ceva ??? ce e de facut ??? Cum sa incep si cu ce ?
Cel mai recent răspuns: Antdy , utilizator 15:33, 17 August 2015
D-voastră și nici notarul nu pățiți nimic. Există declarația pe proprie răspundere a vânzătorului deci acesta este răspunzător penal. Se poate întâmpla că se va putea cere anularea contractului de vc deoarece o vânzare este un act de dispoziție și în momentul când se vinde trebuie să fie ambii soți de acord-este o înstrăinare a unui bun comun.
La cumpărarea unui imobil nu este nevoie de prezența ambilor soți..
Dar atât d-voastră cât și notarul nu aveți treabă cu penalul atâta vreme cât există declarația vânzătorului. Poate și soția acestuia va accepta vânzarea. Dar poate face plângere penală împotriva soțului.
Multumesc ptr. info, dar eu acum ce am de facut ptr ca dosarul de intabulare a proprietatii pe numele meu la ancpi a fost respins pe acest motiv "Din studiul cartii funciare si a contractului de vanzare cumparare nr. 716/2004 emix de np d.v. proprietarul tabular d.h.p. a dobandit dreptul de nuda proprietate asupra imobilului inscris in CF 117194-C1-U23 Sb fiind casatorit sens in care s-a solicitat si intabularea in cartea funciara ori in 27.07.2015 cuprinsul contractului de vanzare cumparare nr. 860/2015 in baza CF caruia se solicita inscierea, acesta declara ca la data cumpararii dreptului de nuda proprietate era necasatorit si a dobandit bunul ca bun propriu; avand in vedere aceste neconcordante, va rugam sa prezentati inscrisul justificativ care sa reglementeze aceasta situatie deoarece sotia nu participa la incheierea actului notarial anexat la dosar." :-s
dacă se va anula contractul dvs. veţi primi doar suma menşionată în contract 23.000, ceilalţi bani până la 30.000 vânzătorul nu este obligat să vi mai dea.
Aşa se întâmplă când vrei să faci "şmecherii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare? ulica ulica Buna seara! In anul 2007 am cumparat un apartament de la o doamna care a declarat ca era divortata la data dobandirii dar, ulterior am aflat ca la data ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa cu mansarda Crissa79 Crissa79 sunt pe cale de a cumpara o casa care are in CF apartament cu o camera. Casa intre timp a suferit modificari in sensul ca s-a construit mansarda . Casa este la ... (vezi toată discuția)