avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune la o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune la o mostenire

Buna ziua ! Tatal meu a decedat acum 4 ani .Am dezbatut succesiunea ( mostenitori : mama , eu si o fata din prima casatorie a tatalui meu ) .Bunul partajabil -un apartament cu 2 camere in Constanta .Sora mea vitrega aflata in strainatate a cerut sa vindem apartamentul : nu ne-am inteles ....Astazi am primit de la judecatorie o instiintare prin care aflam ca sora mea vrea sa iasa din indiviziune si ca a achitat o taxa de timbru pentru masa partajabila evaluata la 65000 lei .
Intrebare : ce inseamna iesirea din indiviziune si cum ne afecteaza pe mine si mama aceasta ?
-de ce apartamentul a fost evaluat la 65000 lei -pentru carea achitat taxa( un apartament in centrul Constantei nu este atat de ieftin !!!!???
Asteptam raspunsul urgent ...santem f speriate ...............multumim !!!:
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 17:36, 10 August 2015
multumesc de raspuns ...cred ca trebuie sa luam un avocat ( nu inteleg ce inseamna cerere reconventionala ...etc .... santem in termen ......
Cerere reconventionala inseamna sa formulati si dvs.propriile pretentii in acelasi proces in contradictoriu cu sora vitrega,avantajul ei la subevaluare ar fi ca, va da o sulta(despagubire) mai mica.Da, este posibil sa va dea afara si sa va despagubeasca la valoarea mai mica.
multumesc mult ...mult
multumesc mult mult
Îmi cer scuze că intervin la un topic pe care nu l-am deschis eu, dar mă voi confrunta şi eu cu o situaţie aproximativ similară în curând şi, de aceea, vă adresez rugămintea să mă clarificaţi cu două aspente. Doamna care a deschis acest topic vorbea despre suma de 65.000 lei, pe care o considera fiind prea mica în raport cu valoarea pieţei. Aş vrea să ştiu dacă o astfel de sumă, care reprezintă masa partajabilă în cazul unui imobil nu ar trebui să ţină cont în mod obligatoriu de câteva elemente, de pildă de grila notariala pentru zona respectivă (adică să nu fie mai mică decât acea valoare minimă înscrisă în grila notarială)?
De asemenea, v-aş ruga să-mi spuneţi dacă persoana care introduce o astfel de acţiune în instanţă şi avansează o anumită sumă (precum în cazul ridicat de doamna care a deschis topicul), înseamnă că doreşte să primească de la cealaltă parte suma care-i revine sau înseamnă că doreşte să ofere cota din sumă care-i revine şi să rămână cu imobilul?
Mulţumesc mult

Alte discuții în legătură

Salutare.are cineva idee sau cunoaste din proprie experienta ... cochintu cochintu salutare.are cineva idee sau cunoaste din proprie experienta ma refer la persoanele care au legatura experti, avocati etc daca exista o diferenta de pret intre ... (vezi toată discuția)
Nelãmurire faþã de o succesiune. kanai kanai Bunicul meu a decedat acum ceva vreme, neexistand un testament, singurii moştenitori sunt mama şi mama ei vitregă, (soţia bunicului la data decesului). Ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire, sulta alexa99 alexa99 Am mostenit in urma decesului unuia dintre parinti o parte dintr-un apartament. Cum pot intra in posesia banilor care reprezinta valoarea acestei parti, avand ... (vezi toată discuția)