avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de ajutor...imi cere divortul dupa o luna de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de ajutor...imi cere divortul dupa o luna de la cununie

Buna ziua, sunt cetateana a Republicii Moldova,casatorita de 3 saptamani cu un cetatean roman, el aflandu-se in Anglia si eu in Republica Moldova in momentul de fata. Sotul meu vrea sa divorteze si pentru asta vine din UK in Romania cerandu-mi sa vin si eu ca sa desfacem casatoria la notar de comun acord sau isi ia avocat. Eu deocamdata nu am transcris certificatul de casatorie romanesc si sa il legalizez la mine in tara, sa imi schimb buletinul de identitate si pasaportul dupa numele lui si nici nu vreau sa divortez de el..
Intrebarile mele sunt urmatoare:
- el poate initia divortul in lipsa mea si a actelor mele transcrise ( adica cu numele meu si nu cu numele lui pe care l-am luat dupa casatorie)
- care e procedura divortului in cazul meu
- cat ar dura el in cazul neprezentarii mele la proces

Inteleg ca problema dumneavoastra este ca daca divortati pierdeti cetatenia romana, de aceea nu sunteti de acord cu divortul.
Cautati un avocat care sa va ajute sa lungiti procesul, incercati sa discutati cu el si sa-i spuneti ca nu are rost sa va grabiti, ca e mai bine sa ramaneti casatoriti o perioada, ca decizia lui de a divorta v-a produs un soc emotional si ca o sa fiti de acord cu divortul dar doriti sa va mai informati nitel, sa nu aveti parte de surprize neplacute, etc.
De pe 1 septembrie incep instantele sa lucreze, asa ca aveti timp sa gasiti o solutie impreuna cu avocatul dumneavoastra.
Daca ii promiteti sotului ca sunteti de acord sa divortati la notar sau la starea civila, il indarjiti si mai tare, pentru ca acolo trebuie dati banii inainte, asa ca tot instanta e solutia, asa ca e bine sa va cautati un avocat specializat in taraganat.
cetatenia eu nu o pot obtine fiind casatorita cu un cetatean roman ,, decat dupa 5 ani, e mult mai simpla procedura sa depun actele pt redobandirea cetateniei si in mai putin de un an o pot obtine,, deci pe mine nu ma priveligiaza cu nimic casatoria asta.
nu sunt deacord cu divortul doar pt ca imi iubesc sotul si daca am ajuns sa facem acest pas important e doar ca l-am vrut ambii,,,si sper ca el in timpul procesului sa isi revina si sa ne impacam, pentru ca cred k doar o femeie putea sa il intoarca asa la 180 grade fara sa ii mai pese de ceva,, pur si simplu a orbit si simt ca e influentat de cineva .. si refuz sa cred ca trece dragostea peste noapte ,,
Buna ziua,

As dori sa va atentionez ca pentru obtinerea cetateniei sau a permisului de rezidenta aici in Romania, nu sunt doar niste acte care trebuiesc depuse. O sa participati si la un interviu unde sotul trebuie sa se prezinte cu poze si alte dovezi ca nu aveti o casnicie de forma doar pentru a ramane pe teritoriul Romaniei.

Au dreptul prin lege cei de la Ministerul de Interne, biroul imigrari sa efectueze vizita la domiciliu si sa va puna cate intrebari doresc sau sa ceara ce dovezi considera ei necesare pentru a se lamuri daca este sau nu o casatorie de forma. Asadar, parerea mea este, ca daca va doriti doar sa ramaneti in tara, varianta sa refuzati divortul nu va este de mare ajutor. Iar daca nici nu locuiti aici sau impreuna, va fi mult mai usor de respins orice cerere de rezidenta sau cetatenie.

Mai oferiti-i timp sa se gandeasca sau sa se calmeze, nu va mai certati cu el, dar daca nu mai vrea nu o puteti taragana la infinit. Va pierdeti timpul, banii si energia. Bafta!
@TraduceriAutorizate
Poate n-ati observat, utilizatoarea a scris:
cetatenia eu nu o pot obtine fiind casatorita cu un cetatean roman ,, decat dupa 5 ani, e mult mai simpla procedura sa depun actele pt redobandirea cetateniei si in mai putin de un an o pot obtine,, deci pe mine nu ma priveligiaza cu nimic casatoria asta.
nu sunt deacord cu divortul doar pt ca imi iubesc sotul

Altfel, informatiile pe care le-ati scris sunt corecte.
Da, multumesc frumos. Am vazut, dar doream doar sa o atentionez deoarece am avut senzatia ca in povestea dansei sunt mai multe aspecte neprezentate aici si ca unele lucruri i se par simplu de facut sau potrivite situatiei dansei.

Multumesc oricum de atentionare. O zi frumoasa tuturor!

Alte discuții în legătură

Divortul cetateanului roman cu un cetatean strain in romania ContSters366213 ContSters366213 Buna ziua, sunt cetateana a Republicii Moldova,casatorita de 3 saptamani cu un cetatean roman, el aflandu-se in Anglia si eu in Republica Moldova in momentul ... (vezi toată discuția)
Casatoria unui cetatean moldovean cu un cetatean roman valyd valyd buna ziua, va rog frumos sa-mi dati un sfat si ajutati-ma. eu sunt moldoveanca, locuiesc in republica moldova, am un copil de 5 anisori care este trecut pe ... (vezi toată discuția)
O intrebare-cine ma poate ajuta!!! ContSters214924 ContSters214924 Salut.Am si eu o intrebare-cine ma poate ajuta! Sint din Republica Moldova si sint casatorita cu cetatean roman,sau eram casatorita dupa spusele sotului. El ... (vezi toată discuția)