Buna ziua, sunt cetateana a Republicii Moldova,casatorita de 3 saptamani cu un cetatean roman, el aflandu-se in Anglia si eu in Republica Moldova in momentul de fata. Sotul meu vrea sa divorteze si pentru asta vine din UK in Romania cerandu-mi sa vin si eu ca sa desfacem casatoria la notar de comun acord sau isi ia avocat. Eu deocamdata nu am transcris certificatul de casatorie romanesc si sa il legalizez la mine in tara, sa imi schimb buletinul de identitate si pasaportul dupa numele lui si nici nu vreau sa divortez de el..
Intrebarile mele sunt urmatoare:
- el poate initia divortul in lipsa mea si a actelor mele transcrise ( adica cu numele meu si nu cu numele lui pe care l-am luat dupa casatorie)
- care e procedura divortului in cazul meu
- cat ar dura el in cazul neprezentarii mele la proces
Buna ziua,
Va multumesc pentru implicare in discutie si pentru sfaturi.
Sunt constienta de toate aspectele cazului meu.
Nu vreau cetatenie si nici rezidenta in romania, nu vreau decat sa imi salvez familia, sperand ca e doar o nebunie de a lui.
Nu imi pot face raul cu mana mea, dandu-i divortul de buna voie (pur si simplu nu ma lasa inima sa fac asta), dar nici nu o sa il impiedic sa il obtina singur (fara sa il ajut cu ceva)... exact la fel cum a si semnat singur k vrea sa imi fie sot si sa imi ofere numele lui.
buna ziua... a dat la divort :(
as vrea sa stiu daca in cazul neprezentarii mele in instanta, revin la numele meu de familie dupa divort sau trebuie personal (sau prin reprezentant) sa renunt la numele sotului , si daca o sa primesc sentinta de divort la domiciliu in Republica Moldova sau va trebui sa merg eu acolo sa o iau, multumesc
Daca sotul dvs. va da adresa dvs.exacta cea din Rep.Moldova e probabil sa primiti hotararea, dar la fel de bine va puteti astepta sa nu primiti . O sa justifice ca v-a citat intr-un ziar international si pana la urma divorteaza. S-a mai intamplat. Dvs. ar trebui sa solicitati transcrierea actului in Moldova si sa va schimbati buletinul. Ulterior dupa divort va v-a fii mai usor sa va schimbati din nou buletinul, dupa ce sentinta de divort ramane definitiva. Sa va interesati cum se procedeaza la dvs. cu inscrierea divortului. Se poate ca acesta sa fie inscris direct pe marginea actului ori sa fie necesar sa obtineti recunoasterea sentintei la un tribunal moldovean. Intrebati la starea civila. Sensinta o puteti obtine si prin imputernicit. Poate pana la finalizarea procesului reveniti la sentimente mai bune. Oricum dupa o luna sa se schimbe asa la un termen atat de mic, practic dupa luna de miere, e ceva putred la mijloc. Sa fie oare vorba de bani?
Da e corect sa nu i se ceara lui de avocat sau in tribunal vreun act care ar confirma adresa mea de domiciliu si identitatea, mai ales ca sunt cetatean strain? Si ce as putea eu face in cazul in care nu imi vor veni citatiile si hotararea judecatoreasca? El putea si intentionat sa dea o adresa eronata (pentru ca nu avea nici un act de al meu decat daca cerea din primaria comunei copia la buletinul meu) ca sa nu fiu la curent cu nimic si sa imi complice toate...Eu si de divort am aflat de pe situl judecatoriei localitatii. Si din cate stiu eu ( poate sunt prost informata) dar nu poti baga divorul timp de o luna de la casatorie si avocatul a bagat cu 5 zile inainte de implinirea lunei. El refuza sa vb cu mine, de asta si nu pot afla mai multe detalii.
Am transcris deja cetificatul de casatorie si acum urmeaza sa imi schimb toate actele pt cateva luni in care o sa am divortul, dupa care iar sa le schimb...
Si din cate am inteles eu ... motivul divortului e o alta femeie..