avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amnistiere Fiscala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amnistiere Fiscala

Buna ziua
Am sa incerc sa va spun pe scurt: sotia mea a inceput , la solicitarea conducerii, serviciul mai devreme, primind astfel in perioada 01.03.2012 - 23.07.2012 atat salariul cat si indemnizatia de crestere copil. Mentionez ca nu a primit stimulent de insertie. In anul 2014 am primit de la AJPIS Ilfov o decizie de rambursare a acestui cuantum, lucru pe care l-am facut speriat de popriri, dobanzi si tot ce mai scria acolo. Deci, pot beneficia, in baza Legii de Amnistiere fiscala, de restituire acestor bani ?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:12, 10 August 2015
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.

(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.

2. Daca sotia dvs. nu a anuntat ca a reluat activitatea atunci vine ii apartine si nu i se pot restitui banii retinuti legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Ady11111 Ady11111 Fiind în concediu creștere copil,în anul 2012 mi-am reînceput activitatea la locul de munca (cu 6 luni inainte ca fetita sa împlinească 2 ani),intre ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se acorda cei 500 lei de la stat daca esti in cic? Claudiacristina Claudiacristina Buna ziua,in prezent ma aflu in cic.Pe actele depuse la agentia pt. prestatii si plati sociale am bifat ca stau 2 ani acasa in cic dar ma gandesc sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Stimulent necuvenit annamari1 annamari1 Buna ziua , Am fost angajata la o firma italiana ca traducator mai mult de zece ani.Am optat pentru concediu de crestere copil pentru un an.Am stat acasa ... (vezi toată discuția)