avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In ce conditii se acorda cei 500 lei de la stat daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In ce conditii se acorda cei 500 lei de la stat daca esti in cic?

Buna ziua,in prezent ma aflu in cic.Pe actele depuse la agentia pt. prestatii si plati sociale am bifat ca stau 2 ani acasa in cic dar ma gandesc sa ma intorc mai devreme la serviciu. Copilul implineste 2 ani pe data de 20 noiembrie2016. Stiu ca statul acorda o suma de 500 lei daca te intorci mai devreme la servici, Intrebarea mea este daca beneficiez de cei 500 lei acordati de catre stat daca eu am bifat ca stau 2 ani acasa? Va multumesc. Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Claudiacristina , utilizator 15:17, 12 Ianuarie 2016
1. Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.

2. Stimulentul de insertie este de 500 lei lunar si se acorda pana implineste copilul 2 ani si numai daca in aceasta perioada aveti venituri din salarii (inclusiv concedii medicale).
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsuri.
Eu am sunat la agentia pentru plati si prestatii sociale ilfov ( eu locuiesc in judetul ilfov) ca sa intreb acolo daca beneficiez de acest stimulent iar doamna care mi-a raspuns mi-a spus ca nu beneficiez deoarece am bifat 2 ani si ca nu se poate modifica.
Aratati dnei de la AJPIS Ilfov prevederile legale in materie.

OUG 111/2010
art.7

(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.

(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;
b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;
c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada.

(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă.

Nu este vorba despre nicio modificare a optiunii duratei CCC, asa cum ar sustine AJPIS Ilfov.

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent de insertie casandralin casandralin am optat pentru CCC timp de doi ani ( am nasc e 03.03.2013 si teoretic voi sta in CCC pana pe 03.02.2015). Am inteles de o colega ca s-a modificat legislatia ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca mihaela_mihalache1 mihaela_mihalache1 Buna tuturor, incep prin a va adresa o intrebare in legatura cu intoarcera la locul de munca din concediu maternal. Copilasul meu are un anisor si sase luni ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)