avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare masina dupa succesiune intarziata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare masina dupa succesiune intarziata

Buna ziua,

In cazul in care doresc sa vand o masina, ca urmare a unei succesiuni intaziate, ce documente am nevoie?
Este nevoie si de itp, rar, taxa de prima inmatriculare?
Masina este din 2010.
Mentionez ca decesul a avut loc in 2011 si pana acum nu am facut succesiunea.
Cum as putea proceda? Ma intereseaza documente, taxe, pasi de urmat.

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:25, 11 August 2015
Pentru a putea incheia documente le necesare transferului dreptului de proprietate asupra bunului mobil,este necesar sa detineti certificat de mostenitor,respectiv trebuie mai intai sa dezbateti succesiunea
Numai dupa dezbaterea succesiunii,in baza certificatului de mostenitor,titularul acestuia se poate adresa initial la administratia fiscala pentru a trece bunul mobil pe rolul sau fiscal
Pentru instrainare bun mobil sunt necesare certificatul de inmatriculare si cartea de identitate.
Trebuie verificat daca exista sume cu titlu de restanta in evidenta administratiei fiscale,pentru eliberare certificat fiscal necesar intocmirii documentelor de tranzactionare auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscalitate la vanzarea unei masini ioanbita ioanbita Buna ziua, Mi-am vandut autoturimul si nu pot sa scot certificat fiscal deoarece sotul meu are datorii restante la impozit pe un teren. Doresc sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand masina tatalui Coco39 Coco39 Buna seara tatal meu a murit si masina a ramas pe numele lui pot sa o vand fara sa o trec pe numele meu (vezi toată discuția)
Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)