buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 tatal meu trait in concubinaj cu o femeie timp in care au achizitionat o garsoniera pe numele ei.in 2000 sau casatorit legal.dupa decesul tatalui are drept la apartament?ce procent?se pune in calcul si garsoniera daca au fost concubini?
in cazul in care dezbatem succesiunea eu si tatal meu trebuie chemata si sotia a doua la dezbatere?tatal meu nu poate renunta la succesiune in favoarea mea?astfel as deveni singurul mostenitor.se poate?
in acest caz, daca veti dezbate succesiunea dupa mama dvs., veti veni la aceasta succesiune dvs si tatal dvs .
sotia tatalui nu are calitate succesorala la apartamentul acesta .
sigur ca tatal dvs va putea daca doreste, sa renunte in favoarea dvs ., si astfel dvs veti deveni unicul proprietar iar sotia tatalui, nu va avea astfel nici un drept in privinta imobilului in cauza .
are drepturi doar in ceea ce priveste garsoniera , bunul sau propriu .
de ce sotia a doua are drept la apartament dupa decesul tatalui daca acesta a fost achizitionat cu prima sotie deci bun propiu si tatal meu nu are drept la garsoniera care este achizitionat inaintea casat.celor doi???
nu ati inteles.
noi v-am explicat situatia in cazul unui divort de ex .
daca tatal dvs decedeaza inaintea sotiei sale, at sotia are dreptul in ceea ce priveste apartamentul sau la o cota de 1/4 . asta intrucat sotia supravietuitoare are dreptul la aceasta cota din bunurile proprii ale sotului decedat .
la fel, daca sotia decedeaza inaintea tatalul dvs, at tatal dvs va avea dreptul la o cota din garsoniera dansei , daca vine la succesiune impreuna cu alte clase de mostenitori ale sotiei decedate .
iar in acest caz, dupa decesul tatalui, dvs veti mosteni si cota din garsoniera mostenita de tatal dvs .
iar restul ce v-am explicat pe acest forum , se aplica in cazul unui partaj .
in acest caz, tatal nu are dreptul la garsoniera sotiei, fiind un bun propriu al dansei . tot astfel nici dansa nu are dreptul la apartamentul tatalui dvs . , in cazul partajului .
doar un drept de creanta in ceea ce priveste imbunatatirile .
nu mai inteleg nimic mai sus mi sa spus ca nu am drept la garsoniera daca tatal meu decedeaza pt ca e luata inaintea casat. celor doi dar ea are drept la apart. tatalui chiar daca e luat inaintea casat.celor doi.sa ma lamureasca cineva