avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Diurna impozabila sau nu?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Diurna impozabila sau nu?

Buna ziua. Am o prietena care lucreaza in strainatate cu detasare dar are contract in Ro. Conform contractului primeste in tara salarul minim si pentru detasare primeste cate 35 euro/zi. Pentru acesti bani 35x30 zile=1050 euro/luna se plateste impozit sau nu?
Cel mai recent răspuns: ohiki , utilizator 20:05, 11 August 2015
Impozitarea diurnelor in 2015: Ce reguli se aplica in acest an pentru salariati si firme?
www.avocatnet.ro/content/art...
Cat reprezinta ,,ce depaseste de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru salariatii din institutiile publice,, Imi cer scuze era mai simplu sa spuneti da ,se supune impozitarii sau nu, nu se supune. Nu toata lumea are studii de specialitate
1. Pentru diurna interna nivelul stabilit de HG nr.1860/2006 pentru institutiile publice este de 17 lei.
Diurna interna acordata peste limita de 42,5 lei (2,5 ori nivelul stabilit pentru personalul din institutiile publice) se include in veniturile salariale si, de asemenea, intra in baza de calcul a contributiilor sociale.

De exemplu, daca un angajat va primi 50 lei/zi pentru o deplasare in tara, suma de 7,5 lei/zi este inclusa in venitul brut din salariu asupra caruia se va calcula impozitul pe venit si contributiile sociale aferente veniturilor salariale.

2. Pentru deplasari in tari UE
In statele din UE este prevazut acelasi nivel de diurna legala (35 euro/zi, cu posibilitatea de maxim fiscal de 2,5 ori x 35 euro/zi = 87,5 euro/zi).

In cazul dvs, nu se pune problema impozitarii diurnei.
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in romania plus detasare ohiki ohiki Buna ziua, O persoana cu contract de munca in Romania unde primeste salariu minim si detasare in strainatate, unde pentru fiecare zi lucrata primeste diurna de ... (vezi toată discuția)
Pot acorda diurna? vdeny vdeny Buna ziua, O firma prestatoare de servicii in domeniul constructiilor, cu sediul in Pitesti, poate acorda diurna salariatilor care se deplaseaza intr-o ... (vezi toată discuția)