avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ordin de deplasare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ordin de deplasare

Va rog ajutati-ma!am urmatoarea situatie:2 ingineri romani in China.Pe ordinul de deplasare firma chineza nu vrea sa isi puna stampila(situatie intalnita si la cateva firma din Italia,Emiratele Arabe,Cehia...),deci ordinul de deplasare si decontul nu au stampila firmei unde lucreaza muncitorul/inginerul.Va rog dati-mi cateva sugestii!si daca exista ceva HG,OUG,Lege nr.../an.Multumesc anticipat,Angela
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:09, 18 Ianuarie 2010
Va rog foarte mult daca aveti cumva o lege/HG/oRDIN ETC care reglementeaza ordinele de deplasare in strainatate si deconturile in valuta.Aceeasi poveste interminabila cu decont+diurna+ordin de deplasare cu stampila in original din China,Thailanda,Italia etc. Nu considera chelt deductibile/nu se plateste diurna daca nu imi aduce OD stampilate din China ...?Multumesc anticipat,Angela
Ma confrunt cu aceeasi problema - minunatele tipizate intitulate Ordin de Deplasare (Delegatie) . Situatie concreta - SRL fondat de persoana juridica straina, cu angajati straini in Romania, care calatoresc in interes de afaceri in mai multe tari. Contabilitatea din Romania cere continuu ordine de delegatie, angajatii spun ca in strainatate nu le semneaza/stampileaza nimeni un document pe care nu-l inteleg. Daca s-ar traduce tipizatul in engleza, si s-ar tipari pe foaie A4, ar fi legal de inregistrat in contabilitate? Cred ca suntem tara tipizatelor...

Am nevoie de un sfat de la un SRL care se afla/s-a aflat in aceeasi situatie. Care e solutia? (dpdv legal)

Multumiri!
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
manfree, utilizator
Ordin nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile
Modelele documentelor
Anexa 4

14-5-4 t2
14-5-4/a

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordine de deplasare ang10 ang10 stiu cum se complecteaza aceste ordine, problema mea este ca nu stiu cum se pastreaza, adica se foloseste un registru special in care sa tine evidenta lor, se ... (vezi toată discuția)
Og 714/2018 Romeo Leahu Romeo Leahu OG. 714 / 2018 .se aplica doar bugetarilor sau si angajatilor de la privat .societati comerciale ? Am intrebat la mai multi contabili.si se pare ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Ordin de deplasare maraloiu maraloiu Buna ziua! Ordinul de deplasare tb completat in dublu exemplar?? Asa zice contabila mea. Sunt microintreprindere \" Intermedieri comertul electronic, ... (vezi toată discuția)