avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul poate angaja pe altcineva in perioada cat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul poate angaja pe altcineva in perioada cat eu sunt in concediu medical

Pe perioada cat eu sunt in concediu medical angajatorul poate angaja pe altcineva in locul meu avand in vedere ca sunt singura angajata la acel punct de lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 21 August 2015
Nu am de unde sa stiu ce motiv ar invoca angajatorul dvs.

De ce nu ati sesziat ITM-ul cu privire la aceste aspecte mentionate in mesajul dvs.?
dianaalessiapop a scris:

pe ce motiv? ca am fost insarcinata si am pierdut sarcina din cauza sacilor lui de cartofi si a baxurilor ce eram nevoita sa ii car zilnic? ca i-am cerut concediu de odihna si a trebuit sa renunt la biletele la mare pe motiv ca dupa 6 luni lucrate nu am dreptul la concediu? abateri disciplinare nu am avut.

Doamna, calmati-va. Angajatorul nu este Mos Craciun. Daca vrea sa va concedieze, va concediaza, ca este afacerea lui, banii lui, dreptul lui.
Odata concediata, acum aveti dvs, dreptul nu doar sa intrebati "de ce" ci mai mult sa-l dati in judecata, acolo el trebuie, in prima instanta, sa demonstreze legalitatea masurii, adica il intreaba instanta pe el "de ce?". Dupa ce raspunde, daca considerati necesar, veniti si dvs. cu argumente, in cazul in care nu este deja evident, dupa felul cum "da din colt in colt", ca pierde, daca minte, etc.
Asdar, plangeri la ITM, acatiste, etc., nu va garanteaza nimic; numai instanta va poate repune in drepturi.
Pe timpul concediului medical angajatorul poate angaja un inlocuitor pe durata determinata (se specifica in CIM ca aceasta angajare se face pana revine titularul pe post). Asemenea angajari se fac, de regula, atunci cand titularul postului lipseste mai mult de 30 de zile.
2) Atunci cand o salariata constata ca-i insarcinata are obligatia sa-si anunte in scris conducatorul societatii. La informarea scrisa se atasaza si actul doveditor eliberat de medic din care sa rezulte ca-i insarcinata. Angajatorul are obligatia sa instiinteze ITM-ul ca sunteti insarcinata iar cei de la ITM urmaresc ca d-voastra pe timpul sarcinii sa beneficiati de conditii speciale de munca si protectie ( nu aveti voie sa riodicati saci cu produse etc. Pe timpul cat sunteti insarcinata patronul nu poate dispune incetarea CIM ( contractului individual de munca)
Acum solicitati urgent sprijinul ITM
Pe durata concediului medical , salariata in cauza poate fi concediata conform art.60 alin.2 C.mun.

Incetarea c.i.m. in alte situatii este posibila - art.55 lit.b , art.81, art.31 alin.3 , art.56 C.mun. - chiar daca salariata este insarcinata.
cum sa fie concediata?????este exclus.....art 60 CM spune ca nu.....prezentati date eronate

Alte discuții în legătură

Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Sarcina Ramona1982 Ramona1982 o angajat a anuntat in scris ca este insarcinata in cateva saptamani, iar angajatorul a concediat-o precizand faptul ca pana la 4 luni de sarcina are dreptul ... (vezi toată discuția)
Sarcina vgeorge vgeorge Bună ziua. Lucrez la o societate comercială de vreo 2 ani. Am o întrebare: dacă rămân insărcinată și înștiițez patronul mă poate concedia? Dar ... (vezi toată discuția)