avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune- testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune- testament

In 23 nov 2012 a decedat mamma mea care a lasat un testament in care spune ca toate bunurile(drepturile) ei sa-mi revina mie.Eu am mers la notar in primul an dupa deces si am declarant ca accept succesiunea. Trebuie sa va mai spun ca suntem 6 frati dintre care unul nu este deacord cu acest testament.
Eu vreau sa intru in legalitate pentru ca eu nu beneficiez de nimic la ora actuala dar in schimb eu suport toate cheltuielile cu intretinerea, reparatii la imobil, impozite (dovedite cu chitante). Si inca ceva , ce am omis sa reamintesc, si tatal meu este decedat de 12 ani, dupa care nu sa facut succesiunea.
Intrebarere:
Cu ce sa incep? pentru ca stiu sigur ca daca bag succesiunea la notar unul din frati sau poaten mai multi nu o sa se prezinte.

Cel mai recent răspuns: lili71 , utilizator 14:08, 13 August 2015
In conditiile in care nu puteti efectua pe cale amiabila partajul succesoral adica la un birou notarial, unde toti mostenitorii trebuie sa fie prezenti ori reprezentati legal atunci singura solutie este initierea unei actiuni judecatoresti privind partajul succesoral a averii ramase dupa parinti.
Conform art.1.128 Noul Cod Civil in calitate de legatar universal ati intrat in stapanirea de fapt a mostenirii prin eliberarea certificatului de mostenitor.Fratele dvs. care nu este de acord cu testamentul poate cere pe calea unei actiuni de reductiune a liberalitatilor execesive acele liberalitati care incalca rezerva succesorala conf.art.1.092 Noul Cod Cvil.
Pot sa trec peste succesiunea la notar?
Nu mi-am chemat niciodata fratii la notar pentru ca stiu ca nu o sa se prezinte. Pot evita aceasta cheltuiala inutila si sa merg direct la in avocat?
Ori trebuie sa merg mai intai la notar sa-i citeze?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament BOGDANA86 BOGDANA86 buna ziua am si eu o problema legata de un testament bunica mea grav bolnava in iulie 2007 a fost luata de unchiul meu si dusa la un notar pentru a intocmi ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune suspendata,mostenitor rezervatar decedat dupa suspendare ContSters365386 ContSters365386 In urma decesului mamei,fiica \"R\"a solicitat suspendarea succesiunii,in calitate de mostenitor rezervatar,deoarece mama ei lasase toate bunurile ,prin ... (vezi toată discuția)