avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto ( certificat retinut )
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto ( certificat retinut )

Buna ziua ! Am si eu o problema din care nu reusesc sa lamuresc anumite chestiuni si va cer ajutorul in vederea clarificarii .
In Martie 2015 am achizitionat o masina de la un intermediar ( Masina inscrisa pe Bacau ) eu fiind din Buzau , iar in Iunie 2015 mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare pe motiv ca nu am transcris dreptul de proprietate in 30 de zile .
Acum doresc sa inmatriculez masina pe numele meu insa nu detin certificatul de inmatriculare care este la Bacau in momentul asta .
Mentionez ca detin certificat fiscal al proprietarului din carte , al intermediarului , dovada ANAF ca taxa e nerecuperata si celelalte acte ale masinii si nu stiu exact daca pot demara procedura de inmatriculare avand in vedere ca certificatul este retinut . Ma puteti ajuta cu cateva detalii va rog :( ? Multumesc anticipat ! :(
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:25, 17 August 2015
Incercati sa faceti demersuri la proprietarul din acte al masinii care poate recupera certificatul de inmatriculare
Cum ati fost depistat ca nu ati transcris masina?
In talon scrie "instrainat catre......data......."?
Daca nu scrie atunci fostul proprietar trebuie sa recupereze talonul, daca scrie si aveti contracat de v/c incepeti demersurile ptr inscriere pe numele dvs. la politie iar apoi veti primi un nou talon.
In talon nu scrie instrainat , am contract de v/c !
Cum poate fi recuperat talonul avand in vedere ca nu s-a rezolvat problema retinerii acestuia ? Pot sa incep sa inscriu masina daca talonul este retinut inca ?
Si atunci de unde a stiut politistul ca masina nu este transcrisa?
Trebuia sa ii spuneti ca v-a fost imprumutata de varul Dorel sa carati o damigeana de tuica de la tara!:) Dar probabil ca nu ati anticipat ca veti fi verificat de politie si intrebat de ce conduceti masina altei persoane sau nu prea stiti sa "induceti in eroare":tooth: , ati fi scapat macar de amenda.
Nu mai aveti nevoie de certificatul de inmatriculare de la fostul proprietar.
Daca aveti contract de v/c puteti incepe procedura normala de transcriere iar in locul certificatului de inmatriculare depuneti dovada retinerii acestuia avand grija sa pastrati o copie a acesteia.
Se va emite un nou certificat de inmatriculare pe numele dvoastra.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2015
cyan, moderator
Iti multumesc tare mult de raspuns ! Este exact ce aveam nevoie ! :)

Alte discuții în legătură

Intrebare talon auto si act vanzare-cumparare BordeianuGeorge BordeianuGeorge Buna seara, am cumparat o masina azi 21.12 2016 dar pe talon instrainat catre a fost trecuta data de 21.01.2017, daca ma opreste politia poate sa se lege de ... (vezi toată discuția)
Retinere talon auto pt lipsa cvc auto mariana pop mariana pop buna seara mi-a fost retinut talonul pt o masina pe care am cumparat-o cu o ora in urma pt ca nu aveam cvc , acesta urmand sa se intocmeasca a doua ... (vezi toată discuția)
Mai este obligatorie inmatricularea unui autoturism? Florin14 Florin14 Doresc sa adresez o intrebare deoarece nu am gasit nici o lege,ordonanta,hotarare,etc care sa ma lamureasca.Am cumparat o masina inscrisa in Romania care are ... (vezi toată discuția)