avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrebare talon auto si act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrebare talon auto si act vanzare-cumparare

Buna seara, am cumparat o masina azi 21.12 2016 dar pe talon instrainat catre a fost trecuta data de 21.01.2017, daca ma opreste politia poate sa se lege de aspectul asta? Eu voi inmatricula masina pe numele meu, ma gandesc sa nu fie vreo problema cu data din contractul V-C cu cea din talon la DRPCIV cand o voi inmatricula sau cand sunt oprit la control sa vada ca noi suntem in 22.12.2016 si pe talon e trecuta 21.01.2017. Eu am cerut aceasta data ca vin sarbatorile sunt cu munca si nu am timp de alergat, masina o voi baga si la financiar zilele ce urmeaza.
Este posibil ca data din talon sa fie data pana la care sunteți obligat să solicitați autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate.

OUG 195/2002
Secţiunea a 2-a Înmatricularea, înregistrarea şi radierea vehiculelor
Articolul 11

(1) Proprietarii de vehicule sau deţinătorii mandataţi ai acestora sunt obligaţi să le înmatriculeze sau să le înregistreze, după caz, înainte de a le pune în circulaţie, conform prevederilor legale.
(2) Înmatricularea vehiculelor este continuă, de la admiterea în circulaţie până la scoaterea definitivă din circulaţie a unui vehicul din categoria celor supuse acestei condiţii, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, şi presupune următoarele operaţiuni:
a) înscrierea în evidentele autorităţilor competente, potrivit legii, a dobândirii dreptului de proprietate asupra unui vehicul de către primul proprietar;
b) transcrierea în evidentele autorităţilor competente, potrivit legii, a tuturor transmiterilor ulterioare ale dreptului de proprietate asupra unui vehicul.
(3) Operaţiunile prevăzute la alin. (2) se realizează pe baza datelor de identificare ale vehiculului şi ale proprietarului şi condiţionează eliberarea de către autorităţile competente, potrivit legii, a unui certificat de înmatriculare, precum şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare atribuit şi transcrierile necesare în certificatul de înmatriculare şi în cartea de identitate a vehiculului.
(4) În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidentele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina Myhai007 Myhai007 Buna ziua, am si eu o intrebare pot sa circul cu masina inmatriculata de la fostul proprietar fara ca eu sa o mai inmatriculez? Intreb acest lucru deoarece as ... (vezi toată discuția)
Mai este obligatorie inmatricularea unui autoturism? Florin14 Florin14 Doresc sa adresez o intrebare deoarece nu am gasit nici o lege,ordonanta,hotarare,etc care sa ma lamureasca.Am cumparat o masina inscrisa in Romania care are ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto ( certificat retinut ) neagu11 neagu11 Buna ziua ! Am si eu o problema din care nu reusesc sa lamuresc anumite chestiuni si va cer ajutorul in vederea clarificarii . In Martie 2015 am achizitionat ... (vezi toată discuția)