avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale salon unghii false - conditiile necesare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

salon unghii false - conditiile necesare

Buna ziua

Ma poate ajuta cineva cu informatii legat de deschiderea unui salon de unghii false?

1. Vreau sa stiu ce cod CAEN este atribuit acestei activitati?
2. Ce conditii trebuiesc indeplinite si ce avize, autorizatii trebuiesc pentru a deschid un salon de unghii false
3. Sunt necesare doua grupuri sanitare ( WC ) pentru aceasta activitate??? se poate incepe activitatea cu un singur grup sanitar?

Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 15:06, 14 Iulie 2009
Aceste avize se obtin direct de la fiecare institutie? adica trebuie sa ma deplasez eu la fiecare institutie in parte sau vin iei in control si un urma constatarii spatiului dau aceste avize?


va multumesc
cu respect
la nivelul judetului meu in marea majoritate a cazurilor se trimit adrese sau se verifica in teren si apoi se pune in vederea comerciantului conditiile necesare autorizarii.
Eu sunt din Bucuresti,


pot incepe activitatea pana sa obtin aceste avize?
sau trebuie neaparat aceste avize pentru a aincepe activitatea?


Va multumesc anticipat
cu respect
puteti incepe activitatea.
Hello !

Eu sunt mai nou pe acest forum.
Am urmarit discutia si simt nevoia sa fac cateva completari:

1. O serie de informatii le poti gasi si aici ([ link extern ] )...

2. Referitor la intrebarea numarul 3 din post-ul initial trebuie sa stii ca Activitatea de intretinere corporala (CAEN 9604) a fost reglementata prin Ordinul nr. 1136/2007 prin care s-au adoptat Normele de Igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala.
In Anexa 1 a acestui Ordin se mentioneaza, printre altele:
Art. 2, pct. (6) Cabinetul trebuie să fie dotat cu grup sanitar, întreţinut corespunzător din punct de vedere igienico-sanitar şi bine ventilat.
..iar la art. 2 pct. (8) Numărul optim de dotări sanitare se va stabili conform normelor de proiectare, în funcţie de numărul de operatori şi clienţi ai unităţii.

Bineinteles, exista o serie intreaga de alte prevederi legale, pe care este bine sa le aveti in vedere atunci cand amenajati spatiul.
In functie de dimensiunile spatiului si de numarul de angajati, care vor lucra acolo, este bine sa aveti in vedere amenajarea a doua grupuri sanitare. Este posibil sa vi se ceara acest lucru de catre functionarii veniti la fata locului...

Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii cabinet cosmetica xcore xcore Buna ziua, Am deschis de curand un srl care are ca activitate principala 9602 Coafura si alte activitati de infrumusetare iar secundara 9604 Activitati de ... (vezi toată discuția)
Deschidere salaon unghii false Mirabelapomparau Mirabelapomparau Buna ziua, As dori sa deschid un salon de unghii false, eu mai am o firma si printre toate codurile caen cre le am in afara de obiectul principal il am si ... (vezi toată discuția)
Frizerie/coafor infiintare srl Florihanna Florihanna Buna ziua.am calificare de frizer din Spania.am diploma de coafor,de frizer,de stilist protezisr de unghii si machiaj tot din Spania. As dori sa deschid si sa ... (vezi toată discuția)