avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie proces-verbal contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie proces-verbal contraventie

Buna ziua. ce sanse am sa contest un proces-verbal de constatare a contraventiei in conditiile in care am scris ca nu am obiectiuni. eram bulversat, speriat, fiind la primul accident. pot fi acestea considerate motive plauzibilede catre instanta la faptul ca am scris ca nu am obiectiuni? va rog sa ma ajutati, e foarte important si multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: kukycriss , utilizator 12:09, 21 Iulie 2009
Verificati cu atentie procesul verbal si vedeti daca nu descoperiti un motiv de nulitate a acestuia. Motivele de nulitate a unui proces verbal de constatate a contraventiei sunt cele mentionate in art 16 din OG 2 /2001.
Probabil ati vrut sa intrebati care sunt sansele sa castigati procesul daca formulati plangere contraventionala.

Faptul ca ati semnat de primirea procesului verbal de stabilire si sanctionare a contraventiilor cu mentiunea "fara obiectiuni", este irelevant din punctul de vedere al posibilitatii legale de a formula plangere in termen de 15 zile.

Partea potrivnica va folosi, probabil, in aparare, mentiunea dvs. In rest, solutia pe care o va pronunta instanta depinde, asa cum arata si 2007_rozi, de respectarea dispozitiilor O.G. nr. 2/2001 la incheierea procesului verbal.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Conform art. 26 ultimul paragraf din OG nr. 2/2001, "Contravenientul va semna de primire". Deci, faptul ca ati semnat un proces verbal, nu este de natura de a va incrimina mai mult.
Conform art. 31, puteti face plangere contraventionala, invocand atat motive de lipsa de temeinicie cit si de nelegalitate.
O instanta este obligata sa analizeze sub toate aspectele din plangerea contraventionala.
Faptul ca, la data si ora cind ati semnat fara obiectiuni procesul verbal, nu este de natura sa inlature motivele invocate (si demonstrate) de dvs in actiunea formulata.
Per total, aveti sanse !
Totusi, va sugerez sa apelati la un avocat.
Va multumesc, tuturor pentru raspunsurile acordate. Asa am sa fac. Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal intocmit fara a fi contravenientul de fata siloth siloth ma confrunt cu aceastra problema si cu marea dilema a rubricii \"Alte mentiuni\" og 2 art 16 (7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmnit gresit nu corespunde data si incadrarea contravntei mihai0888 mihai0888 Acum o luna de zile am fost oprit cu masina de serviciu in trafic fara intentie nu am avut permisul de conducere la mine politistul mia trecut acest fapt in ... (vezi toată discuția)
Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)