avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum pot achizitiona uscatorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum pot achizitiona uscatorul

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu uscator la etajul 4 care este perete in perete cu locuinta mea. As dori sa stiu care sunt pasi de urmat in vederea extinderii locuintei mele cu acest spatiu care nu mai este utilizat, decat ca spatiu depozitar.
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 13:16, 24 Iulie 2009
ralucastefan2007 a scris:

Obtineti acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari.

Uscatoria este o suma de suprafete apartinand in cote-parti diferite proprietarilor de pe acea scara. Ce are a face asociatie de proprietari in aceasta afacere?
Acordul trebuie obtinut de la toti detinatorii de cote-indivize ale acelui spatiu. Acord de cumparare? De la cine cumpara? De la toti.
Va duceti cu gandul mai departe ca sa vedeti ce presupune aceasta actiune si consecintele ei in timp, cand unele apartamente vor fi vandute, cu particica de cota-parte indiviza lipsa? Sau vreti sa spuneti ca toti detinatorii de apartamente ar trebui sa-si modifice actele initiale de vanzare-cumparare?
Majoritatea locatarilor de pe scara au cumparat apartamentele prin legea 61/1990.
In contractul de vanzare cumparare nu este trecuta nici o cota-indiviza. Cu toate ca proprietarii se ocupa cu intretinerea bunurilor de folosinta comuna, Primaria are dreptul sa inchirieze uscatoria? Daca ar fi vorba de caz social cine are prioritate:
-o familie cu o pensie de 1000 (si 4 persoane in intretinere) sau o familie cu 5 salariati?
Daca se poate vinde exista o alta cale decat acordul tuturor proprietarilor?
lityroby a scris:

Majoritatea locatarilor de pe scara au cumparat apartamentele prin legea 61/1990.
In contractul de vanzare cumparare nu este trecuta nici o cota-indiviza. Cu toate ca proprietarii se ocupa cu intretinerea bunurilor de folosinta comuna, Primaria are dreptul sa inchirieze uscatoria? Daca ar fi vorba de caz social cine are prioritate:
-o familie cu o pensie de 1000 (si 4 persoane in intretinere) sau o familie cu 5 salariati?
Daca se poate vinde exista o alta cale decat acordul tuturor proprietarilor?

Majoritatea proprietarilor din blocuri si-au cumparat apartamentele sau au cumparat de la altii care au cumparat.....toti la origine au cumparat in baza Decretului Lege 61 /1990. Ia, uitati-va mai bine pe un asemenea contract de vanzare-cumparare si o sa vedeti si cota-parte indiviza.
pentru cumparare va trebuie acordul 100% al locatarilor. pentru inchiriere sau concesiune va trebuie acordul majoritatii plus 1 si al vecinilor direct afectati.
ana-cristina a scris:

pentru cumparare va trebuie acordul 100% al locatarilor

Sa zicem ca il obtine, desi am mari dubii, si apoi? De la cine cumpara uscatoria? De la asociatie? Acesta nu are patrimoniu liber la vanzare. De la fiecare proprietar de la care cumpara o bucatica din cota-parte indiviza a fiecaruia?

Alte discuții în legătură

Spatiul comun din jurul blocului fabbydesign fabbydesign buna ziua. pe un teren mare, s-a construit un bloc, si fiecare apartament din acel bloc are cota parte de teren din jurul blocului(care inseamna trotuar, ... (vezi toată discuția)
Cumpararea uscatoarelor din scara blocului aricostel2006 aricostel2006 Buna ziua.Puteti sa ma ajutati?Vreau sa imi fac..din cele trei spalatorii..care se afla la et.3..intre cele doua uscatorii,la blocurile vechi din Brasov,un ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului onet_felicia onet_felicia buna,as avea o intrebare, in anul 2008 am primit acordul de la toti vecinii ne a folosi uscatoria blocul,cum eram perete in perete am facut o noua usa si ... (vezi toată discuția)