avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... western
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

western

buna. am si eu o problema....acum ceva timp am cunoscut pe internet o persoana (cetatean strain stabilit momentan in suceava) tot am vb si am ajuns sa ne cunoastem mai bine. el mi-a propus sa merg in suceava sa ne intalnim. i-am spus ca momentan nu stau foarte bine cu banii si mi-a trimis el 500 lei prin western, de drum. asta se intampla saptamana trecuta. de la data cand mi-a trimis banii pana in data cand trebuia sa plec a intervenit ceva (a murit un prieten) si am cheltuit banii si nu am mai putut merge. omu' mi-a tot trimis azi mailuri ca daca nu ii dau banii inapoi pana luni (13 iul),ma da la politie si la interpol. problema este ca momentan nu am de unde sa fac rost de bani sa-ii dau inapoi mai ales intr-o zi,nu am cum. i-am explicat frumos ce si cum si el tot cu asta o tine ca ma da la politie si la interpol. intrebarea mea e: am motive serioase sa imi fac griji. voi avea probleme mari? va rog spuneti-mi ce as putea face. va multumesc :(
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 07:41, 16 Iulie 2009
Primul lucru pe care trebuia sa-l fi facut dvs. in momentul in care ati situt ca nu veti mai putea onora promisiunea de a merge sa va intalniti cu persoana, era acela de a-l anunta si de a-i explica frumos ce anume s-a intamplat , faptu l ca aveti nevoie de a folosi banii momentan intr-un alt scop, cerandu-va scuze si stabilind o data ulterioara la care fie urma sa plecati , cand ati fi avut din nou bani, fie sa va angajati a-i restitui suma de bani trimisa. Daca nu ati facut acest lucru, este firesc ca e l sa fie panicat si suspicios in ceea ce va priveste.Incercati totusi pe cale amiabila sa solutionati conflictul, deoarece, persoana are dovada faptului ca v-a trimis bani, deci, daca intr-adevar doreste , este posibil sa depuna plangere pentru inselaciune .
Incercati sa aplanati conflictul cale amiabila si sa returnati suma.
Din expunerea dvs reiese clar ca doreati sa va intalniti cu acel cetatean , fapt pentru care v-a dat acei bani in vederea decontarii cheltuielilor legate de transport , cazare , etc. Parerea mea este ca ar trebui sa ii explicati persoanei ce s-a intamplat si ,eventual , sa il invitati in orasul dvs pentru a se convinge ca dvs sunteti persoana cu care a dialogat si cu care dorea sa se intalneasca. Sunt multe situatii in care se posteaza diferite fotografii de supermodele in scopul obtinerii de bani si alte foloase de la persoane care doresc sa le intalneasca ! Poate aceasta persoana crede exact acest lucru si este normal sa se simta pacalit. Dialogati cu el , fiindca comunicarea rezolva de cele mai multe ori problemele intre oameni! SUCCES!
am incercat sa vb cu el si nu ne intelegem nici cum. i-am propus sa-i platesc in rate 100-200, cum pot si nu vrea. mi-a spus sa-i dau pana maine daca nu merge la politie. eu nu am posibilitatea sa-ii dau toti odata. va rog spuneti-mi la ce as putea sa ma astept. probleme grave?
Personal cred ca nu vi se poate intampla nimic atata vreme cat recunoasteti primirea banilor , scopul pentru care vi i-a trimis , precum si faptul ca ati fost in imposibilitatea de a parasi localitatea urmand ca sa ii restituiti suma de banii sau sa va deplasati la el(motivul pentru care v-au si fost dati banii)
Daca insa ar fi sa incadrez fapta dvs sa stiti ca art.215 alin1 Cod Penal spune foarte clar:" inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani."
Cel mai simplu si corect este fie sa-i returnati banii , fie sa mergeti sa va intalniti cu el.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat de inselaciune? Bicicleta123 Bicicleta123 Va salut! Acum o saptamana am vandut o bicicleta pe olx, unde am specificat ca este marimea L(asa mi a fost prezentata si mie cand am cumparat o). M am ... (vezi toată discuția)
Invinuita pe nedrept ContSters104013 ContSters104013 Sora mea a inchiriat o garsoniera in regim hotelier pentru 2 zile unui cuplu. Acestia i-au achitat 160 lei (contravaloarea a 2 zile). In prima noapte ea a fost ... (vezi toată discuția)
Martor in penal, schimbare declaratie Alex89alexander Alex89alexander Buna ziua. Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac ... o sa va explic pe scurt . Un coleg de la munca avea carnetul suspendat , cu toate astea a condus fara ... (vezi toată discuția)