avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare dauna locuinta Allianz
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare dauna locuinta Allianz

Buna seara,

Detin o polita de asigurrare a locuintei la Allianz, are adaugate aproape 990 din optiunile suplimentare, printre care si cea de centrala termica si instalatii.

Platesc la aceasta polita de 5 ani de zile cca 300€ /an, nu am avut pana in aaces moment nici-o despagubire pe polita, dar in urma cu cca 1,5 luni in urma am suferit
o inundatie la demisolul casei din cauza unui robinet de umplere al centralei care in decurs de cateva ore crestea presiunea in instalatie pana la 2.4 bar, maximul la care centrala intra in avarie este de 3 bar( zona rosie). In urma acestui fapt mi-a cedat o teava de la incalzirea in pardoseala care mi-a inundat subsolul.

A venit agentul constatator si a evaluat pagubele vizibile , respectiv: parchet, rigips, etc .A intocmit dosar dauna si au facut plata la o saptamana urmanad ca pentru instalatia de incalzire sa se deschida un alt dosar dupa ce depun o nota de constatare din partea unei firme autorizate privind costul instalatiei si otivul care a dus la defectarea instalatiei.

A venit Vaillant Romania si a emis o nota pentru centrala precum ca robinetul a avut scapari datorita impuritatilor din apa, fapt ce a dus la cresterea presiunii in instalatie si aici repet pana la maximul admis, respectiv 2,4 bar, am primit nita de la o firma autorizata privind faptul ca instalatia de incalzire rezista pana la 8 bar si ca acea cresterea a presiunii putea defecta teava doar de un defect de fabricatie.

Cu toate acestea am primit o scrisoare de la juridic daune in care mi se comunica faptul ca dauna produsa la instalatie este cauzata de centrala, respectiv de robinetul care s-a defectat datorita depunerilor si conform unei clauze din polita se anuleaza plata despagubrii pentru instalatie deiarece factorul producerii acestui defect a fost centrala!

Am mentionat ca nu doresc despagubire avand in vedere faptul ca nu se acopera costul reparatiei centralei datorita unui defect datorat depunerilor si ca doresc plata daunei pentru instalatie care ar fi trebuit sa reziste fara probleme la acea ppresiun.Nu am avut cu cine sa ma inteleg, in acest sens doresc deschiderea unui proces pentru recuperare prejuduciu, va rog ajutor cu sfaturi eventual consiliere juridica in acest sens, sunt dispus si la actionarea in judecata.

Multumesc si scuze.pentru eventualele greseli ortografice dar am trimis mesajul de pe un mobil.

O seara buna,
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 18:40, 17 August 2015
Din cate relatati, eu cred ca aveti sanse sa va recuperati prejudiciul, dar numai prin instanta.
Inainte de a va adresa unui avocat, e bine sa recititi intreg contractul incheiat, integral, sa acordati o atentie sporita la dispoziitile referitoare la ce se asigura si cele ale excluderilor. Apoi, sa vedeti daca nu cumva, se "bat cap in cap" parte dintre ele ( ceea ce va profita dvs., in calitate de asigurat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De când mi-am instalat centrala termică de apartament, reviziile care se fac din doi în doi ani au fost... doar pe hârtie. as vrea să mă lămuresc: în ce constă cu adevărat acea revizie? Unneinformat Unneinformat Buna ziua. De cand mi-am instalat centrala termica de apartament, reviziile care se fac din doi in doi ani au fost... doar pe hartie. Adica, se uitau cand a ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Instalatorul care mi-a făcut instalația termică și pe cea sanitară a executat prost lucrările. ce pot face, ținând cont de faptul că nu mi-a dat chitanță pe banii plătiți? andreea2020 andreea2020 Buna ziua, am avut un instalator care mi-a lucrat instalatia termica si sanitara , am descoperit ieri ca tevile de sub gresie nu au fost lipite cum trebuie ... (vezi toată discuția)