avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legalitate refuz transfuzie de sange
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legalitate refuz transfuzie de sange

Buna ziua. Am nevoie disperata de ajutor. Maicamea sufera de o anemie severa, cu nivelul hemoglobinei la 40. Ea face parte din secta martorilor lui Iehova si refuza o transfuzie de sange, desi doctorul o recomanda ca cel mai bun tratament. Va rog sa-mi spuneti daca este vreo cale legala de a o obliga sa primeasca o transfuzie pentru a nu isi pune in pericol viata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:47, 16 August 2015
Sunt frecvente situatiile de refuz transfuzie sange, atat pe criterii religioase cat si din punct de vedere al increderii fata de calitatea sangelui
Exista insa varianta inlocuirii transfuziei de sange cu administrarea de derivate din sange= Eritropoietina pentru stimularea globulelor rosii,care este un derivat din plasma umana,care contine factor 7-8 de coagulare si Novoseven, care previne sangerarile excesive.
In varianta administrarii de derivate sanguine,costurile sunt mult mai mari,fiind necesare si pregatire pacient pentru cresterea valorii hemoglobinei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există o cale legală în românia prin care o persoană poate refuza o transfuzie sanguină? RazvanLzu RazvanLzu Exista o cale legala in Romania prin care o persoana poate refuza o transfuzie sanguina. Din punct de vedere legal, o simpla declaratie a persoanei care ... (vezi toată discuția)
Masuri concrete de protectie impotriva conoravirusului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Necesitatea de a se face una sau mai multe fabrici in Romania care sa produca masti si viziere de protectie ( de genul celor care au jandarmii ) impotriva ... (vezi toată discuția)
Cand realitatea pare fictiune... Radu Gabrian Radu Gabrian [i]1.Plimbarea de la un spital la altul :[/i] La o ora tarzie din noapte este apelata telefonic ambulanta pentru a ajuta un cardiac \"aflat in plin ... (vezi toată discuția)