avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotaririle luate de fostul comitet de bloc, de anul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotaririle luate de fostul comitet de bloc, de anul trecut, mai sunt in vigoare si in prezent ?

Buna ziua. Din administratia blocului de anul trecu a mai ramas administratora care este angajata si cenzoul care acum e presedinte. Anul trecut comitetul blocului au luat niste hotariri pentru asociatia de locatari fara sa fim instintati noi locatarii, de exzemplu > fondul de reparatii sa se plateasca o suma lunara pe apartament nelimitat. Nu exzista o suma anuala ! Mai este valabila aceasta hotarire ?Noua administratie cind a convocat dunarea generala pentru a alege noul presedinte nu erea normal sa rediscutam vechile hotariri ,sa vedem daca se aproba s au nu ? Daca fostul presedinte a fost mai autoritar si toti au fost de acord cu prostiile lui ,noi trebuie sa suportam in continoare decizile luate de fostul comitet - presedinte ? La Multi Ani > Maria, Marian , Mariana
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 18:13, 26 August 2015
Hotaririle luate de fostul comitet de bloc sunt in vigoare pana la modificarea acestora sau anularea lor de catre actuala conducere.
Pana la convocarea unei adunari generale care eventual sa voteze alte hotarari,raman valabile deciziile dispuse de vechiul comitet executiv
Daca actualmente aveti presedinte si administrator cine verifica lunar documentele asociatiei de proprietari ?
Legea spune ca fondul de reparatii se strange lunar.
Asadar, comitetul a luat o hotarare legala.
Fondul de reparatii se stabileste in adunarea generala a proprietarilor si nu de catre comitetul executiv, pentru o perioada limitata de timp si pentru realizarea unor lucrari concrete de reparatii stabilite cu ocazia adunarii generale.
mira55 a scris:

....pentru o perioada limitata de timp si pentru realizarea unor lucrari concrete de reparatii stabilite cu ocazia adunarii generale.

Si dupa ce se consuma pe lucrarile stabilite si apar urgente, ne asezam si meditam la cat de bine ar fi fost, daca ar fi fost...
O buna gospodarire a asociatiei presupune sa ai fonduri, in special pentru lucrarile de urgenta, nu sa dai din colt in colt si sa te rogi de proprietari sa dea bani.

Alte discuții în legătură

Fond redresare-legal mar32 mar32 Buna ziua, Sunt ales presedinte nou al unui bloc din Bucuresti, fostul administator a adus un prejudiciu blocului in valoare de 140.000 lei,si prin sedinta ... (vezi toată discuția)
Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii elena_vasile elena_vasile Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In blocul unde locuiesc se strange fond de reparatii de 5 ani si nu s-au facut decat 2 reparatii respectiv terasa si cateva ... (vezi toată discuția)