avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1332 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contractul de arenda este document clasificat ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contractul de arenda este document clasificat ?

Un PFA al unui consilier local a arendat aproape intregul teren arabil al unei localitati cu populatie imbatranita. Dorind sa cunosc aceste contracte de arenda inregistrate la Consiliul Local din cadrul caruia face parte si arendasul pentru copii ale acestor contracte mi s-a spus ca sunt confidentiale.
Arendatorii nu conosc daca li s-a platit impozitul pe arenda si contributia la asigurarile de sanatate.
Intrebarea e daca contractele sunt clasificate si in ce modalitate se poate verifica plata catre stat a impozitelor si taxelor de catre PFA mai ales ca are subventii APIA de circa 150000 eiro/anual
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:33, 17 August 2015
Contractele de arenda nu sunt documente clasificate dar sunt documente intre parti protejate de clauzele de confidentialitate ca orice contract civil.
In cazul in care una dintre parti dezvaluie clauze din contract este pasibila de plata unor daune substantiale.
Arendatorii pot solicita in nume propriu arendasului sa prezinte dovezi ca a achitat taxele catre stat si restul de taxe pe care trebuie sa le plateasca.
Ii pot solicita eliberarea unui document in care sa declare ca a s-au platit impozitul si contributiile la sanatate conform prevederilor codului fiscal.
Neindeplinirea clauzelor contractuale conduce la rezilierea contractului de arenda.
Prin urmare, daca nu nu sunteti parte in vreun contract de arenda nu exista motive sa primiti informatii despre continutul niciunui contract de arenda.

Ultima modificare: Duminică, 16 August 2015
cyan, moderator
Dar contractul de concesiune pentru o pasune din domeniul privat al comunei incheiat intre Consiliul Local si o persoana juridica poate fi considerat confidential in aceasta situatie fiind vorba de un bun public ?
Datele generale ale contractelor de concesiune pasune sunt de interes public pe legea 544.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consiliul local si composesoratul OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI Consiliul Local ne-apus in posesie acum trei ani cu proces verbal o suprafata de pasune, pe care am incercat s-o arendam dar la apia arendasilor li s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Subventii apia rh rh am un contract de arenda pentru 30 de ha. Arendasul nu a respectat clauzele contractuiale si nu a platit arenda. in baza contractului de arenda ,Arendasul a ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda este contract de locatiune? arlandh arlandh Buna ziua! Pun aceasta intrebare pentru urmatorul motiv. Am studiat prevederile Noului Cod Civil si am inteles ca arenda ar putea fi asimilata contractului ... (vezi toată discuția)