avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA licenta Software
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA licenta Software

Buna tuturor,
Va retin atentia cu o intrebare. Am o intreprindere individuala (la norma pe venit), cod CAEN 6202 consultanta in Tehnologia Informatiei.
Sunt inregistrata in scopuri TVA numai pt operatiuni intracomunitare (adica am atribuit un CUI si un CIF cu RO) si in ROI. Lunar, platesc pentru licenta unui soft (Photoshop) si primesc factura de la prestatorul irlandez fara TVA (eu comunicandu-le acel CIF cu RO). Intrebarile mele:
1) trebuie sa declar operatiunea prin declaratia 390 VIES?
2) trebuie sa completez lunar si formularul 301 Decont special de TVA? Daca da, care este termenul pentru depunere? Eu am primit factura si am facut plata in 13.08, insa nu imi e clar cum este cu data exigibilitatii TVA?
Mentionez ca valoarea facturii este mica: 8,32 euro/luna
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare prest prest Buna ziua. O PFA face prestari de servicii intracomunitare.In tara nu este platitoare de TVA. S-a inregistrat in scopuri de TVA pt.prestarile intracomunitare ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)