avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizare cf anexa 5 din HG 1425
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizare cf anexa 5 din HG 1425

Buna ziua,

Activitatea de transport rutier substante periculoase ADR, trebuie sa fie autorizata de ITM, ca fiind o activitate cuprinsa in anexa 5 din HG 1425/2006?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 22:15, 17 August 2015
Se incadreaza la pct.3 Activitati in care sunt implicate substante periculoase, potrivit HG nr.95/ 2005 privind controlul activitatilor care prezinta pericole de accidente majore in care sunt implicate substante periculoase.
Amintiti-va de tragedia de la Mihailesti din urma cu cativa ani cand se transporta azotat de amoniu.
Alinpopa a scris:

Buna ziua,

Activitatea de transport rutier substante periculoase ADR, trebuie sa fie autorizata de ITM, ca fiind o activitate cuprinsa in anexa 5 din HG 1425/2006?

Va multumesc!


Inspectoratul Teritorial de Munca nu autorizeaza activitaile cuprinse in anexa nr. 5 din NM de aplicare a Legii 319/2006 modificata , aprobate prin HG 1425/2006..
Obligatia dumneavostra este sa transmiteti catre Inspectoratului teritorial de munca o lista cu substantele şi preparatele chimice periculoase pe care le detineti si care pot pune în pericol sanatatea angajatilor în mediul de munca. contrar prevederilor art. 24 alin. (2) din Legea nr. 360/2003, republicata.Aceasta informare avand numarul de inregistrare de la ITM tine loc de autorizatie pentru producerea, distribuirea, utilizarea substantelor si preparatelor chimice periculoase.

ART. 24
(2) Producătorii, distribuitorii, utilizatorii, importatorii şi exportatorii sunt obligaţi să
furnizeze inspectoratului teritorial de muncă pe raza căruia îşi desfăşoară activitatea, înainte
de începerea acesteia, lista cu substanţele şi preparatele chimice periculoase pe care le vor
deţine, cu precizarea categoriei din care fac parte, care pot pune în pericol sănătatea
angajaţilor în mediul de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie distributie azotat de amoniu- ingrasamant chimic Maria Ioana 1 Maria Ioana 1 Buna ziua, As dori sa stiu daca este necesara o autorizatie ( sau mai multe ) pentru a distribui azotatul de amoniu , in sensul ca achizitionez ... (vezi toată discuția)
Fabricare detergenti utilizand metanol costy0866 costy0866 Buna ziua . Lucrez la o societate care are in plan sa contruiasca o sectie de producere detergenti . Materia prima principala este alcoolul metilic (metanol) , ... (vezi toată discuția)
Ce spune legea despre detinerea acid azotic? ipop72 ipop72 daca se poate sa-mi oferiti niste linkuri cu ceea ce prevede legea despre detinerea de acizi azotic,clorhidric...VA MULTUMESC MULT! (vezi toată discuția)