avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... fabricare detergenti utilizand metanol
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

fabricare detergenti utilizand metanol

Buna ziua . Lucrez la o societate care are in plan sa contruiasca o sectie de producere detergenti . Materia prima principala este alcoolul metilic (metanol) , o cantitate depozitata maxima de 30 tone. Ce demersuri ar trebui sa fac la ITM ? Este de ajuns sa declar aceasta cantitate ? Sau este nevoie de o autorizatie speciala pentru detinere substante periculoase din partea acestei institutii .
Va multumesc anticipat pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:06, 29 Iulie 2016
Legea nr. 360 din 2 septembrie 2003 republicată in 2014, privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase (MO nr. 178 din 12 martie 2014) mentioneaza:
Art.24
(2) Producătorii, distribuitorii, utilizatorii, importatorii şi exportatorii sunt obligaţi să furnizeze inspectoratului teritorial de muncă pe raza căruia îşi desfăşoară activitatea, înainte de începerea acesteia, lista cu substanţele şi preparatele chimice periculoase pe care le vor deţine, cu precizarea categoriei din care fac parte, care pot pune în pericol sănătatea angajaţilor în mediul de muncă.
Metanolul este nominalizat in anexa 2 la HG nr.1408/ 2008 privind clasificarea ambalarea si etichetarea substantelor periculoase.
Un model de notificare la ITM gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce spune legea despre detinerea acid azotic? ipop72 ipop72 daca se poate sa-mi oferiti niste linkuri cu ceea ce prevede legea despre detinerea de acizi azotic,clorhidric...VA MULTUMESC MULT! (vezi toată discuția)
Fise cu date tehnice de securitate jacquelline jacquelline As dori sa stiu in baza carei legi furnizorii de produse chimice au obligatia transmiterii catre clienti a fisei cu date tehnice de securitate (vezi toată discuția)
Autorizare cf anexa 5 din hg 1425 Alinpopa Alinpopa Buna ziua, Activitatea de transport rutier substante periculoase ADR, trebuie sa fie autorizata de ITM, ca fiind o activitate cuprinsa in anexa 5 din HG ... (vezi toată discuția)