avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere marturie mincinoasa si abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere marturie mincinoasa si abuz in serviciu

buna ziua,

fac plangere penala la procuror sef de sector in care arat despre un martor ca este mincinos si despre un politist ca face abuz si neglijenta in serviciu. nu primesc nimic doua luni. ma duc si cer sa vad lucrarea. nu imi inregistreaza cererea si iarasi astept cam o luna. trimit prin posta cu confirmare de primire si primesc ordonanta de clasare in care arata ca m-as fi referit la o situatie din alta perioada. nu spune nimic in ordonanta despre martorul mincinos. acolo la procuratura chiar nimeni nu vrea sa citeasca hartiile? ce am de facut? va rog
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
danielbaran, utilizator
Puteti formula plangere impotriva actelor procurorului conform art.339 NCPP.
Art.339(1)NCPP"Plangerea impotriva masurilor luate sau actelor efectuate de de procuror ori efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului sau,dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al parchetului.
(4)In cazul solutiilor de clasare ori de renuntare la urmarire,plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus solutia."
daca ordonanta a dat-o procuror sef de sector plangerea se poate adresa la procurorul sef pe bucuresti? la parchetul de pe langa tribunalul bucuresti?
danielbaran a scris:

daca ordonanta a dat-o procuror sef de sector plangerea se poate adresa la procurorul sef pe bucuresti? la parchetul de pe langa tribunalul bucuresti?

Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pentru atacarea actelor procurorului wap54 wap54 Dupa noul cod penal la cat timp de la primirea unei ordonante de NUP la o sesizare poti depune contestatie la prim-procuror? Dupa prim - procuror unde mai poti ... (vezi toată discuția)
Articol cod procedura penala Just-drept Just-drept De la 1 februarie stiu ca s-a modificat NCPP,si doresc sa stiu daca mai e valabile aceleasi articole din vechiul cod de procedura penala. In fapt inainte era ... (vezi toată discuția)
Plangere împotriva ordonanței de renunțare la urmărirea penală Laelia Laelia Am formulat o plângere împotriva Ordonanței de renunțare la urmărea penală în temeiul art 339 (4) Cpp. iar soluția prim-procurorului a fost de ... (vezi toată discuția)