avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie loc de veci cimitir
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie loc de veci cimitir

Am primit de la matusa mea prin contract de donatie un loc de veci la un cimitir in Bucuresti! Dupa 8 ani starea de sanatate a matusii s-a inrautatit si acum ar dori sa il doneze altei persoane! Poate face acest lucru si fara ca eu sa am cunostinta de faptul ca atare?adica sa ma trezesc ca de fapt la un moment dat locul de veci a fost trecut pe numele altei persoane? intreb asta pentru ca in Romania se poate intampla aproape orice! Multumesc si astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 12:59, 21 August 2015
Conform art 1.020 Noul Cod Civil "Donatia poate fi revocata pentru ingratitudine si pentru neexecutare fara justificarea sarcinilor la care s-a obligat donatarul."
danap10,
Nu cred că trebuie să vă faceţi griji. Pe de-o parte, potrivit art. 1015 din Noul Cod Civil "(...) Este lovita de nulitate absoluta donatia care: (...) c) confera donatorului dreptul de a denunta unilateral contractul". Deci, contractul de donaţie nu se poate anula fără ca dvs. să ştiţi.
Pe de altă parte, potrivit art. 1023, donatia se revoca pentru ingratitudine in urmatoarele cazuri:
a) daca donatarul a atentat la viata donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, stiind ca altii intentioneaza sa atenteze, nu l-a instiintat;
b) daca donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave fata de donator;
c) daca donatarul refuza in mod nejustificat sa asigure alimente donatorului ajuns in nevoie, in limita valorii actuale a bunului donat, tinandu-se insa seama de starea in care se afla bunul la momentul donatiei.

cine achita taxa la cimitir???si pe numele cui???nu stiu cum a fost facuta donatia dar din cate cunosc locurile de veci sunt concesionate nu in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație revocabila Gabriel19901 Gabriel19901 Vreau sa cumpăr un apartament care este obținut prin donație. Proprietarul l-a obținut prin donație de la fiul sau iar acesta (fiul) are procura sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o donatie? olgastratulat5@gmail.com olgastratulat5@gmail.com Am donat o casa fratelui meu si soției lui fara nici un ban care au 2 copii.Fara nici o clauză.Cum pot ataca donația.? (vezi toată discuția)