avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Domeniul privat al comunei sau public al statului ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Domeniul privat al comunei sau public al statului ?

O suprafata de teren a fost confirscata de la boier prin Decretul 81/1949. Pe acest teren s-a constituit un CAP. In baza legii 247/2005 instanta a dispus retrocedarea. Primaria a introdus chipurile in 1991 aceast amplasament al autorului nostru in domeniul privat al comunei transformandu-l in islaz si spune ca nu poate fi retrocedat in baza legii 165/2013. Insa in opinia noastra acest teren trebuia sa fie in domeniul public al statului si la dispozitia Agentiei Domeniului Statului care in conditiile legii il putea pune la dispozitia Comisiei pentru retrocedare.
Care ar fi interpretarea legala ?

Alte discuții în legătură

Mod de interpretare legea 247/2005 rolex rolex In textul legii 247/2995 la capitolul privind modificarea legii 1/2991 se stipuleaza urmatoarele [i] 10. La articolul 6, dupa alineatul (2) se introduc doua ... (vezi toată discuția)
Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)
Amplasament original - domeniu privat al comunei rolex rolex In urma unei sentinte definitive si irevocabile Comisia de font funciar constata ca nu mai sunt terenuri libere la dispozitia comisiei. Amplasamentul original ... (vezi toată discuția)