avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sistare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

sistare poprire

Bună ziua!

Mi s-a instituit poprire pe 2 conturi.
Am acceptat plata de la o bancă și s-a efectuat plata popririi a doua zi.
Problema este că poprirea persită pe cel de-al doilea cont și nu știu ce să fac să evit dubla achitare. #-o
Menționez că eu sunt în București și poprirea s-a instituit de primăria orașului X.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ona Dana , Avocat 20:32, 19 August 2015
luati legatura cu executorul judecatoresc, faceti dovada platii, desi el ar trebui sa stie deja ca s-a achitat, cereti ridcarea popririi. daca nu vrea de bunavoie trebuie sa faceti contestatie la executare, atentie insa ca sunteti legat de termen pentru contestatie.deci ar trebui sa luati legatura cat mai repede cu executorul.
Contestația la executare nu este de competența instanței în circumscripția căreia se află Primăria X?
Dacă da, pot face prin poștă?
Articolul 714 Instanta competenta
(1) Contestatia se introduce la instanta de executare. ------ adica la instanta care a incuviintat executarea silita

(2) In cazul urmaririi silite a imobilelor, al urmaririi silite a fructelor si a veniturilor generale ale imobilelor, precum si in cazul predarii silite a bunurilor imobile, daca imobilul se afla in circumscriptia altei curti de apel decat cea in care se afla instanta de executare, contestatia se poate introduce si la judecatoria de la locul situarii imobilului.
(3) Contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se introduce la instanta care a pronuntat hotararea ce se executa. Daca o asemenea contestatie vizeaza un titlu executoriu ce nu emana de la un organ de jurisdictie, competenta de solutionare apartine instantei de executare.

Articolul 715 Termene
(1) Daca prin lege nu se prevede altfel, contestatia privitoare la executarea silita propriu-zisa se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
1. contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta;
2. cel interesat a primit comunicarea ori, dupa caz, instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;



Da o puteti redacta si o puteti pune pe posta pe adresa instantei cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita crissmario crissmario Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila am fost obligat sa achit suma de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare bogisofia bogisofia Buna seara, Ma puteti ajuta va rog frumos cu un model de contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu. Mentionez faptul ca doresc sa formulez ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar personal Evelyn1980 Evelyn1980 Buna ziua, In 2010 a trebuit sa plec din Bucuresti la Bacau, mi-am luat o rovinieta pentru o zi, am avut o problema cu masina si expirarea rovinietei s-a ... (vezi toată discuția)