avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Clasare ultraj politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Clasare ultraj politist

Se da ordonanta de clasare,art.16 al.1,lit.b,cod procedura penala de catre prim procuror, speta fiind ultraj contra politistului cercetata de prim procuror, prin amenintare savarsita in mod nemijlocit, amenintare cu bataia, agresorul deplasandu-se in mod amenintator spre politist, cu intentia de al lovi,fiind impiedicat de catre o alta persoana,politistul scotand spray-ul din dotare dar nereusind sa-l foloseasca,deoarece o alta persoana a sarit pe agresor si la tras cu forta in curtea locuintei. Procurorul sustine ca lipseste latura obiectiva a infractiunii de amenintare din componenta ultrajului, prin aceia ca politistului nu i sa produs o stare de temere.Arat faptul ca politistul era de serviciu la un apel de persoana decedata, cauze naturale, agresorul fiind fiul persoanei decedate, impiedicand-i pe politisti sa vada victima si prin aceasta sa-si exercite atributiunile de serviciu. Va rog sa-mi spuneti daca este legala sau temeinica solutia de clasare.
Probabil ca domnul procuror a considerat ca politistul a scos spray-ul din dotare, ca sa se parfumeze pe canicula si nu pentru ca gestul se datoreaza unei stari de temere.
Din punctul meu de vedere, este evidenta starea de temere creata, din moment ce politistul a ales sa se apare, contracatand un eventual atac material asupra lui prin scoaterea spray-ului.
Chiar daca politistul ar fi fost insotit de catre alti colegi, atitudinea agresiva a fiului persoanei decedate,trebuie analizata ca atare si nu prin prisma disproportiei de forte vadita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare penala fapta viorelv viorelv Va rog să-mi răspundeți la ce infractiuni poate fi incadrata o persoana care injura si ameninta cu bataia un politist in exercitarea serviciului, daca acea ... (vezi toată discuția)
Cercetare cu celeritate viorelv viorelv În cazul formei agravante a ultrajul împotriva politistului art.257, nu ar trebui sa se cerceteze cauza cu celeritate, ce șanse sunt ca cel care a ultragiat ... (vezi toată discuția)
Ultraj sunyigabi sunyigabi imi poate spune cineva, daca un politist in civil este batut fara motiv intro discoteca, merge ultraj contra bunelor moravuri? (vezi toată discuția)