avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

buna am primit acasa o instiintare de la firma de recuperari ca dosarul meu va fii trimis la departamentul juridic.ce inseamna asta?cand trebuie sa contest executarea?reamintesc ca am luat o masina de spalat cu buletinul prin 2005 si nu am reusit sa achit...multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:42, 23 August 2015
Contestatia la executare trebuie se o faceti in termen de 15 zile din momentul in care ati luat la cunostinta de inceperea executarii silite.Executarea silita incepe prin comunicarea ,ori dupa caz, instiintarea privind infiintarea popririi,incheierea de incuviintare a executarii ori, somatiade executare.Executarea silita se face exclusiv prin intermediul executorilor judecatoresti, conform art.623 NCPC.Instiintarea primita de la o firma de recuperari creante,nu are caracterul unui act incepator de executare,ca atare, nu de la data primirii acestei instiintari curge termenul de contesatie a executarii silite.In functie de ultima rata achitata curge termenul de prescriptie de 3 ani a executari silite.
multumesc deci de la ultima rata platita sunt vreo 9-10 ani sa inteleg ca s-a prescris?daca vine o instiintare de la executor unde pot sa ma adresez pentru contestatie si inca o intrebare in tot acest timp poate firma sa imi faca proprire pe salar fara sa ma anunte?sau si asta depinde de executor?
multumesc
Contestatia la executare o faceti la instanta de executare,poprirea se va institui de executorul judecatoresc la cererea creditorului(firma de recuperari creante)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O situatie de executare silita prin proprire pe salariu rokxana rokxana buna ziua, am putin timp la dispozitie deci toti cei care ma pot ajuta ii rog din suflet sa raspunda. situatia e urmatoarea: nu mai retin in ce an (aprox. ... (vezi toată discuția)
Calculul termenului contestației la executare Adevar2 Adevar2 Bună seara! Va rog respectuos să mă sfătuiți in următoarea situație de fapt:In 2004 o vecină a cumpărat electrocasnice in valoare de 20 mil.lei ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit neplatit din 2007 radianachim radianachim in anul 2005 am incheiat un contract pentru un card de credit la eurolline in valoare de2000 ron ,din anul 2007 am intrat in inposibilitate de plata ,iar acum ... (vezi toată discuția)