avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment cumparare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment cumparare apartament

Buna ziua,

Va rog sa am ajutati cu o informatie referitoare la ce se intampla cu fondul de rulment dupa cumpararea unui apartament.

Situatia este urmatoarea:

In luna iunie a acestui an am cumparat un apartament, care la momentul respectiv avea cumulat un fond de rulment in valoare de 445 lei.Din aceasta suma, s-au folosit 137 lei pentru acoperirea intretinerii pt luna mai ( corespunzatoare lunii in care fostul proprietar a locuit aici), iar restul de 308 lei a fost restituit la cerere fostului proprietar. Acum, la afisarea intretinerii pt luna iulie, eu, noul proprietar, figurez cu intretinerea aferenta lunii iulie + restanta pe coloana pt fondul de rulment, in valoare de 445 lei ( adica mi se imputa acum si suma de 137 lei care au fost folositi pt achitarea intretinerii pt luna mai, a fostului proprietar), iar la total plata pt luna iulie este suma de 682 lei.
Nu trebuia ca noul proprietar sa preia fondul de rulment de la 0 si sa cotizeze lunar cu o suma x pana la contituirea unei anumite valori? Este normal sa mi se treaca ca restanta tot fondul de rulment care s-a restituit fostului proprietar?
Daca fostul proprietar avea constituit un fond de rulment de cateva mii de lei, acum trebuia sa fac credit la banca sa platesc....

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cornelusha , utilizator 08:00, 25 August 2015
Buna ziua,
Nu e de ajuns ca apartamentul similar cu al dumneavoastra, unde vreti sa intrebati cat fond de rulment are, deasemenea trebuie sa aiba si tot atatea persoane. Fondul de rulment trebuie sa acopere cheltuiala cea mai mare dintr-un an. De obicei, aceste luni sunt cele de iarna. Aveti centrala sau mergeti pe caldura furnizata de RADET? Oricum, cotele pentru luna octombrie vor fi afisate la sfarsitul lunii noiembrie. Puteti sa faceti o cerere scrisa catre presedintele asociatiei ca pana atunci veti aduce F.R. la zi.

Succes!
Cornelusha

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am achiziționat o garsonieră, la notar a fost ... @ana@ @ana@ Bună seara! Am achiziționat o garsonieră, la notar a fost prezentată o adeverință ca nu-s debite iar în contract s-a stipulat ca vânzătorii se ... (vezi toată discuția)
Fond rulment pt chirii anl irimiadana irimiadana cand am inchiriat prin ANL o locuinta, mi s a oprit un fond de rulemnt. ulterior am cumparat apartamentul,dar fondul nu mi l au restituit. cand am solicitat ... (vezi toată discuția)
Sistemul de penalizare al asociatiei cosminaurel cosminaurel Chiar daca L230 permite aplicare de penalitati in regim propriu ,este normal sa aplicam penalitati daca furnizorii nu o fac ? (vezi toată discuția)