avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament, promisiune nerespectata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament, promisiune nerespectata

Buna ziua....as dori un raspuns va rog frumos in urmatoarea situatie....am dobandit un apartament prin testament notarial in prezenta martorilor,,,ulterior la trei luni distanta proprietara a vandut acelasi apartament unei alte persoane fara sa fim anuntati ....este legala o asemea vanzare?multumesc frumos,,,
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2015
luminita6, utilizator
Cel mai recent răspuns: luminita6 , utilizator 14:04, 25 August 2015
Conform art.1.051 NCC Un testament nu poate fi revocat expres,in tot sau in parte,decat printr-un act notarial sau printr-un testament ulterior.Revocarea expresa a testamentului facuta printr-un act autentic notarial sau printr-un testament autentic se va inscrie de indata de notar in registrul national notarial prevazut la art.1.046 NCC.Dar, revocarea poate fi si tacita,daca fara a fi declarata expres.,rezulta indirect,dar neindoielncdin anumite acte sau fapte,savarsite de testator sau cunoscute de el.Un astfel de caz, este instrainarea voluntara a bunului ce consituie obiectul unui legat cu titlu particular,consimtita de catre testator.[art.1.068 alin.(2) si (3)Noul Cod Civil].Asadar,este legala reovcarea in conditiile aratate.
Va multumesc pt raspuns...toate cele bune va doresc
Nu reusesc sa inteleg in ce mod a fost posibila vanzarea apartamentului....multumesc anticipat
Uite asa, simplu. Fiindca era VIE.

Aţi dobândit un apartament prin testament!? :confused: Nici pomeneală! Testamentul produce efecte la moartea celui care l-a scris. Cât timp este incă în viaţă (şi "cu toată ţigla pe casă"), testatorul poate sa faca ce vrea cu bunurile pe care le are: să le distrugă, să le vândă...
Ultima modificare: Luni, 24 August 2015
romascanu, moderator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente succesive Ovydyu1965 Ovydyu1965 Buna ziua si mult respect pt.munca dvs.Am si eu o intrebare.Tatal meu a facut doua testamente unul in anul 2001 iar celalalt in anul 2017.Care dintre ele este ... (vezi toată discuția)
Poate fi revocat voluntar testamentul in aceasta situatie? Elenuta2 Elenuta2 Unchiul din partea mamei( este gr.IV) sustine ca ne-a lasat prin testamet un apartament, de ceva vreme nu se simte prea bine( are inceput de alzhaimer) ,au ... (vezi toată discuția)