avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa anulez un testament ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa anulez un testament ?

Cum pot sa anulez un testament ?
Dacă e lăsat de dvs, mergeți la orice birou notarial si il revocati.
Dacă este lasat de altă persoană, oferiți mai multe detalii: cine e persoana, ce calitate aveti dvs, care e motivul anulării etc etc.
Este redactat de mine
Cat este taxa de anulare ?
Cod civil
Articolul 1.051 Revocarea voluntară expresă
(1) Un testament nu poate fi revocat expres, în tot sau în parte, decât printr-un act autentic notarial sau printr-un testament ulterior.
(2) Testamentul care revocă un testament anterior poate fi întocmit într-o formă diferită de aceea a testamentului revocat.
(3) Revocarea expresă a testamentului făcută printr-un act autentic notarial sau printr-un testament autentic se va înscrie de îndată de către notar în registrul național notarial prevăzut la art. 1.046.

Articolul 1.052 Revocarea voluntară tacită
(1) Testatorul poate revoca testamentul olograf și prin distrugerea, ruperea sau ștergerea sa. Ștergerea unei dispoziții a testamentului olograf de către testator implică revocarea acelei dispoziții. Modificările realizate prin ștergere se semnează de către testator.
(2) Distrugerea, ruperea sau ștergerea testamentului olograf, cunoscută de testator, atrage de asemenea revocarea, cu condiția ca acesta să fi fost în măsură să îl refacă.
(3) Testamentul ulterior nu îl revocă pe cel anterior decât în măsura în care conține dispoziții contrare sau incompatibile cu acesta. Efectele revocării nu sunt înlăturate în caz de caducitate sau revocare a testamentului ulterior.


CURIER1970 a scris:

Cat este taxa de anulare ?


Este vorba de o declarație de revocare a testamentului. Costa in jur de 100 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente succesive Ovydyu1965 Ovydyu1965 Buna ziua si mult respect pt.munca dvs.Am si eu o intrebare.Tatal meu a facut doua testamente unul in anul 2001 iar celalalt in anul 2017.Care dintre ele este ... (vezi toată discuția)
Testament, promisiune nerespectata luminita6 luminita6 Buna ziua....as dori un raspuns va rog frumos in urmatoarea situatie....am dobandit un apartament prin testament notarial in prezenta martorilor,,,ulterior la ... (vezi toată discuția)
Testament olograf arunarun arunarun Buna ziua, Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)