avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare teren agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare teren agricol

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa stiu cum se face legal o intabulare de teren agricol.
Ca documente detin ;
-titlul deproprietate din anul 1995 eliberat de Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor,pe verso fiind un tabel cu suprafetele si cu vecinii de la N,V,S,E,dar fara coordonate geografice exacte
-partaj voluntar conform Legea 18/1991 art 12 alin 3, pentru ca terenurile erau ale 4 mostenitori
-o plansa cu desenul terenurilor ,cu suprafata si cu vecinatatile ,fara coordonate geografice precizate

1.Terenurile nu sunt trecute in Registrul agricol ,nu am stiut de acest registru,si nefiind in localitatea cu terenurile
Doresc sa depun la Primarie actele pentru trecerea lor in acest Registru

2.Doresc sa intabulez aceste terenuri dar nu stiu foarte precis in teren delimitarea suprafetelor,fiind primite ca mostenire dar nelocuind acolo,nu stiu foarte precis delimitarea lor.


Am solicitat unei persoane care se ocupa cu intabularea retenurilor ,suma ceruta a fost de 1000 lei plus niste taxe de 120 la cadastru ,pt 2 suprafete de 1,2 ha extravilan si 0,40 ha intravilan.
Dar mi-a spus ca nu poate masura daca nu stiu delimitarea in teren....

Eu va intreb,daca nu am locuit acolo dar exista in actele de proprietate terenurile cu delimitarea facuta in 1995 in functie de vecini,nu exista o metoda de determinare a pozitiei precise ,ma gindeam ca este program cu vizualizare din satelit,de ex...?
Caci asa,pot spune in mod subiectiv de unde pina unde sa masoare sau altcineva poate declara terenul meu ca fiind al lui...
Deci ,se poate intabula un teren doar pe baza actului de proprietate?
Cel de la firma la care am apelat spunea ca e nevoie de vecinii care stiu de unde pina unde e al lor si deci si al meu teren.

Cred ca ati inteles ce nu stiu si as vrea sa stiu unde sa merg si ce pot sa solicit conform legilor.
Si nu stiu daca la Primaria comunei respective voi primi sprijin sau din contra...
Dar poate ca au ei si topograf local.
Stiu ca exista si persoane care doresc sa-si insuseasca in mod necinstit teren detinut de mine,ba si-a mai construit si casa pe teren,fara nici un acord si fara vreo instiintare.

In speranta ca ma puteti ajuta ,va multumesc si multumesc tuturor celor care ,cunoscind legile,ne ajuta si pe noi,cei mai nestiutori,in mod benevol.
Cel mai recent răspuns: nanette22 , utilizator 01:36, 24 August 2015
Apelati la alta firma de cadastru pentru ca aceasta in baza titlului de proprietate si a delimitarii facuta in anul 1995 sa va intocmeasca documentatia cadastrala deoarece nu puteti intabula terenurile doar cu titlul de proprietate. O firma care face masuratorile prin satelit - ceea ce inseamna ca si pretul va creste dar aveti garantia ca masuratoarea este cat se poate de precisa. Sunt 2 tipuri de cadastristi: cei care masoara inca cu teodolitul simplu si cei care au investit in aparatura si fac prin sateliti.
Sfat personal (am trecut prin situatie) feriti-va de primaria de pe plan local, dvs nu stiti "bucataria lor interna" si va vor manca de viu si angajati o firma serioasa de masuratori cadastrale dintr-un oras apropiat celui in care aveti dvs terenurile. Adica un cineva nu de pe plan local.
Pretul ar fi bun daca s-ar ocupa de problema si ar si avea aparatura de ultima generatie pentru masuratori, mai ales ca e adevarat ca la intabulare sunt niste taxe pana la tavan.
cu stima, cassy
Multumesc de sfat!
Banuiam deja problema cu Primaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt laturile terenului? costirazvan8 costirazvan8 Avem un titlu de proprietate pe un teren de 800 metri patrati, dar nu stim care sunt laturile terenului sub forma de dreptunghi.Lângă terenul meu cineva a ... (vezi toată discuția)
Modificare carte funciara marcela  zidaru marcela zidaru As dori sa stiu cum se poate modifica o cf a vecinului al carui teren se suprapune partial cu al meu pt care am in lucru o cf ce imi garanteaza doar suprafata ... (vezi toată discuția)
Modificare plan parcelar emmatei emmatei salut Supun atentiei vostre urmatorul subiect In 2005 impreuna cu sora mea am cumparat un teren ( contract de v-c cadastru intabulare...). Acum ea doreste ... (vezi toată discuția)