avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare carte funciara

As dori sa stiu cum se poate modifica o cf a vecinului al carui teren se suprapune partial cu al meu pt care am in lucru o cf ce imi garanteaza doar suprafata ramasa chiar daca in titlul de proprietate am mai mult .El are cf de acum 3 ani cand mi s-a explicat ca se mergea pe vechiul sistem de intabulare (toate parcelele dreptungiulare si nu dupa satelit ca acum cu coordonate si toate celelalte) si practic cf a mea va fi facuta pe ceea ce ramane pt ca dupa satelit terenul nostru este oblic si al lui e ramas dreptunghiular fiind deja intabulat.Este adevarat ca numai cu acordul lui se poate modifica cf chiar daca este o hotarare judecatoreasca si ca primul intabulat are precedenta?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:25, 3 Septembrie 2009
Daca exista o hotarare judecatoreasca prin care vi se recunoaste dreptul de proprietate asupra intregii suprafete si prin care se obliga oficiul de publicitate imobiliara si cadastrala sa intabuleze proprietatea dvs atunci cei de la ONCPI (carte funciara) sunt obligati sa faca rectificarile respective!
B-)
In situatia existentei unei hotarari judecatoresti,definitiva si irevocabila,aplicarea dispozitivului acesteia. nu este conditionata de dorinta /vointa/orgoiliile vecinului
Daca sunteti beneficiara hotararii ,depuneti solicitare la oficiul de cadastru si intabulare care are obligatia sa respecte si sa duca la indeplinire hotararea instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)
Suprapunere parcele trenuri Alex_Rat Alex_Rat Suprapunere parcele trenuri, Buna ziua, Tatal meu are o parcela de teren extravilan intabulata in 2002 cu numar cadastral si carte funciara cu schema ... (vezi toată discuția)
Teren, 2 proprietari riteayana2005 riteayana2005 In 2012 am achizitionat de la banca, prin licitatie un teren care era ipotecat. I n ideea in care banca nu se joaca cu actele de proprietate in ... (vezi toată discuția)