Am primit un PV si o amenda de 1000 Lei pentru \"apel fara motiv justificat la 112\".
Circumstantele sunt urmatoarele:
- in timp ce circulam cu motorul am depasit o masina de politie stationata pe avarii in mijlocul drumului si care dadea semne ca ar vrea sa intoarca (avea rotile bracate). Cand i-am depasit i-am si claxonat destul de insistent, de frica sa nu plece fix cand ii depaseam. Dupa aceasta, politistii m-au urmarit cu masina si m-au impins cu acesta inspre bordura (motorul blocat intre masina de politie si bordura, era sa cad sa-mi rup capul si eu si prietena mea). Nicio clipa nu au avut niciun fel de avertizari (sonore sau luminoase) in functiune si nu au facut niciun semn cunoscut de lege la care ar trebui sa opresc. Pur si simplu m-au depasit (prin triplare) si au tras brusc de volan in fata mea. In tot acest timp am mers 100% legal, mai ales ca eram cu prietena mea in spate.
- dupa ce s-au coborat din masina, cei 2 politisti au venit f. nervosi la noi, ca ma amendeaza ca \"am claxonat\", ca-mi face si drege. Le-am explicat ca era cat pe-aci sa cad cu motorul din cauza lor, la care au raspuns ca nu le pasa, si ca raspund ei daca muream sau ne loveam, dupa care care au devenit agresivi.
- in acest moment am apelat 112 si am reclamat comportamentul celor 2. Acestia erau ff. deranjati de apel, au incercat sa-mi smulga telefonul din mana, sa ma impinga in masina de politie, sa ma bruscheze, sa ma traga de geaca de pe mine pe motiv ca nu le dau actele, cu toate ca in tot acest timp le spuneam sa-mi permita sa le scot din buzunar (aveam mana dreapta imobilizata la spate, iar in stanga aveam tel si vorbeam la 112).
- la 112 am vb cu cineva de la Politie care mi-a sugerat sa le fac o plangere celor 2, dupa care am terminat apelul, moment in care cei 2 agenti s-au mai calmat putin si m-au lasat sa le dau actele, nu inainte de a incepe s-o agreseze fizic pe prietena mea (o bruscau de umar si-i cereau si ei actele, pe motiv ca \"a fost partasa cand i-am claxonat\"). Cand le-am explicat ca ea e pasager si n-are nicio treaba au renuntat.
- mi-au verificat toate actele (totul in regula), apoi au inceput sa ma intimideze spunand ca \"nu-ti faceam nimic, dar fiindca ai sunat la 112 de fata cu mine o sa-ti dau acum 1000 Lei amenda\". In acest timp am inceput sa-i si filmez cu telefonul mobil
- dupa aprox 15min au deschis geamul masinii, m-au chemat sa iau actele \"ca daca nu mi le lasa pe jos\", dupa care au dat sa plece cu masina. Am solicitat imediat sa-mi spuna pt ce m-au amendat (cica pt ca am sunat la 112) si am cerut in mod expres sa semnez PV si sa inscriu obiectiunile pe el. Initial au oprit masina si s-a facut ca scrie, insa cand am pronuntat cuvantul \"agentul .....\" au plecat cu masina in tromba si dusi au fost. Nu mi-au permis sa inscriu nicio obiectiune, nici sa semnez, si nici nu am primit o copie. Abolut nimic, au plecat pur si simplu. Toate astea le am filmat cu telefonul si se vede/aude super clar absolut totul - cand am cerut sa scriu obiectiuni, sa semnez etc. si cand au plecat cu masina.
Buun. A 2a zi le-am facut plangere la IPJ.
Dupa 1 luna fara 4 zile am gasit in posta procesul verbal pentru \"“a apelat serviciul 112 fara motiv intemeiat la fata locului existand deja un echipaj de politie in urma unei sesizari prin dispeceratul Politiei xxxxxx\" (am uitat sa spun, ei primisera apel pentru niste motociclisti care faceau nu stiu ce si au crezut ca eu fac parte din grupul respectiv, ceea ce nu era cazul) + o amenda de 1000 Lei.
Toate bune si frumoase, insa:
- pe PV apare acum un martor FALS, cu nume, adresa, CNP si semnatura
- la obiectiuni apar niste obiectiuni trecute de politist, gen \"a refuzat sa semneze PV si ..... ilizibil mai departe\". Din nou o minciuna - 1 pt ca nu am refuzat si 2 pt ca alea erau trecute la rubrica \"obiectiuni contraveninent\"
- de asemenea, peste tot apare ca \"eram prezent\" si ca \"am refuzat\" sa semnez PV, ceea ce clar nu este cazul.
La toate cele intamplate o am pe prietena mea martor, care vrea si ea sa depuna marturie impotriva acestor 2 indivizi.
Ideea este ca doresc sa contest aceasta porcarie de PV si as dori cateva sfaturi despre cum sa abordez formularea.
- eu consider ca am apelat justificat 112, mai ales ca erau sa ne doboare de pe motor fara niciun motiv real, apoi ne-au imbrancit pe-acolo de pomana. Eu nu am fost nicio clipa agresiv cu ei, nu le-am vorbit urat etc.
- nu m-au lasat sa semnez PV
- nu m-au lasat sa inscriu obiectiuni in PV
- nu mi-au dat o copie a PV
- agentii s-au recomandat ca fiind \"agenti ai pol rutiere\", cu toate ca erau intr-o masina a Pol Locale. In PV, agentul constatator nu a declarat \"calitatea\" (gradul), ci a trecut doar \"Ag. X Y\". Asta am vazut ca este motiv ce poate atrage nulitatea PV-ului.
- martorul pus in PV este clar unul inventat, fals, si vreau sa evidentiez acest lucru in contestatie, fiindca mi se pare strigator la cer la ce s-a ajuns sa faca acesti \"politisti\". Eu si prietena mea putem depune marturie ca nu a existat nicio alta persoana care macar sa se fi apropiat de noi cat am stat acolo (era si ora 10 seara), este suficient?
- mai am si filmarile in care se vede f. clar cand am cerut sa semnez si sa trec obiectiunile si ei au plecat cu masina in tromba de la fata locului si m-au lasat acolo
Dupa parerea dvs., analizand cele relatate mai sus, considerati ca am sanse sa anulez procesul verbal? In orice caz, as dori sa-i fac o plangere penala agentului constatator pentru ca a pus in PV un martor fals.
Orice sugestie pentru intocmirea acestei contestatii este binevenita.
ps: contestatia este suficient sa fie depusa la Judecatoria de care apartine localitatea in care s-a intamplat evenimentul, sau trebuie sa o trimit si la sediul politiei unde lucreaza agentul respectiv?
Curtea Constituțională a României prin DECIZIA nr. 562 din 19 septembrie 2017 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 117 alin.(1) lit.a) și lit. b) din Codul de procedură penală constată că soluția legislativă cuprinsă în art.117 alin.(1) lit.a) și lit. b) din Codul de procedură penală, care exclude de la dreptul de a refuza să fie audiate în calitate de martor persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi, este neconstituțională.
Concret, CCR a constatat că relația dintre prieteni/iubiți/concubini pot fi asimilate celor dintre soți. Nu toată lumea încheie un act la Primărie pentru a avea relații asemănătoare celor dintre soți.
Dacă tu ai fi fost condamnat în baza declarației unei prietene nu cred că ai fi considerat soluția legală și temeinică. Ne place să interpretăm legea doar în favoarea noastră și să ne lamentăm.
sorcy3k
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Revin cu un update la povestea de mai sus: petitia a fost acceptata de CEDO, iar Guvernul Romaniei mi-a oferit o suma compensatorie. Astept urmatorii pasi pana cand voi fi despagubit efectiv. Petitia catre CEDO a fost bazata, in principal, pe Art.6 din Conventie - "dreptul la un proces echitabil", iar intreaga procedura am facut-o singur, nefiind reprezentat de niciun avocat.
Aviz platitorilor de taxe - voi fi despagubit din banii vostri, ai tuturor!
Halal justitie avem daca unui cetatean simplu ii trebuie mai bine de 5 ani (si inca nu s-a terminat) ca sa-si faca singur dreptate in fata unor judecatori ce nu ar trebui sa profeseze in acel rol, dupa parerea mea.
Am intrebat mai multi avocati si toti mi-au spus ca decizia judecatorului a fost cel putin suspecta. Ceva de genul - "ne batem joc de om, ca oricum n-are ce sa mai faca, neavand alte modalitati de atac". Toti cu care am discutat s-au mirat de motivarea judecatorului si au spus ca e ceva necurat la mijloc.
Pot doar sa-mi imaginez cate alte cazuri similare exista, cazuri in care oamenii nu au posibilitati, acces la informatie si nici timp sau chef sa continue lupa cu acest sistem putred, numit "justitie".
Voi analiza daca, in urma deciziei CEDO, va exista vreo cale prin care sa pot redeschide dosarul in tara si sa intorc decizia luata. In caz ca nu va fi posibil, as fi curios daca exista vreo modalitate de tragere la raspundere a judecatorilor ce au luat aceasta decizie prin nerespectarea drepturilor omului. Probabil ca nu, dat fiind statutul lor privilegiat. Important e ca pensia speciala sa mearga in continuare pt dumnealor.